BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Νέα οικονομικά μέτρα από την κυβέρνηση

Το σχέδιο νόμου για την έκτακτη ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης και την εισφορά κοινωνικής ευθύνης, θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου πρόκειται για την πρώτη νομοθετική παρέμβαση για την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και πρόσθεσε ότι το σχέδιο νόμου προβλέπει να επωφεληθούν περισσότερο από 2,5 εκατ. άτομα μέσω του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης. Το συνολικό κόστος της παρέμβασης αυτής θα ανέλθει άνω του ενός δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα επιβάλλεται εισφορά κοινωνικής ευθύνης για κέρδη - πρό φόρων- περίπου 300 επιχειρήσεων. Η έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης που υποβάλλεται στις επιχειρήσεις θα αφορά τα κέρδη του 2008.

Ταυτόχρονα όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, "ζητάμε από τους κατόχους ακινήτων αξίας άνω των 600.000 ευρώ να καταβάλουν έκτακτη εισφορά. Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση τηρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και ότι τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου ανταποκρίνονται στο κοινό αίσθημα και σημείωσε ότι για την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις υπήρξε αποδοχή και από τον ΣΕΒ.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανέρχονται σε 444.500 άτομα και η συνολική δαπάνη θα ανέλθει στα 348,2 εκατ. ευρώ. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν ανώτατο όριο συνολικού οικογενειακού εισοδήματος από 14.000 ευρώ - 21.500 ευρώ. Το επίδομα θα καταβληθεί σε δύο δόσεις. Το πρώτο μέρος θα καταβληθεί πριν τα Χριστούγεννα και το δεύτερο μέρος το 2010.

Γ. Παπανδρέου: "Νομοσχέδιο αναδιανομής και αλληλεγγύης"

«Αναπτύσσεται κυβερνητική κινητικότητα, η οποία στηρίζεται στην τήρηση των δεσμεύσεών μας, ενώ προωθήθηκε σχέδιο αλλαγής του κράτους, που υποστηρίζεται και μέσω της ανοιχτής διακυβέρνησης», ανέφερε ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου τόνισε επίσης, ότι για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση επιχειρείται τόσο εκτεταμένη επέμβαση εξορθολογισμού στη δομή της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι τέτοια επέμβαση απαιτεί χρόνο και θα συνεχιστεί με ανασυγκρότηση ανά υπουργείο.

«Σήμερα είναι σημαντική μέρα, καθώς το Υπουργικό Συμβούλιο συζήτησε το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε πως «είναι η πρώτη πράξη τήρησης των δεσμεύσεών μας και μάλιστα με το πρόγραμμα των πρώτων εκατό ημερών».

Αναφέρθηκε στις αρχές του νομοσχέδιου, το οποίο χαρακτήρισε νομοσχέδιο «αναδιανομής και αλληλεγγύης», λέγοντας πως οι αρχές αυτές είναι η στήριξη των ασθενέστερων και της μεσαίας τάξης, αφού «περίπου ένα δισ. ευρώ πηγαίνουν σε δυόμιση εκατομμύρια δικαιούχους, γίνεται αντίστροφη αναδιανομή απ' ότι συνέβαινε επί ΝΔ, στηρίζεται η οικονομία και αναθερμαίνεται η αγορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.