BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα, με έντονες χιονοπτώσεις και καταιγίδες, που δυστυχώς έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα, ενώ έχουμε τρεις νεκρούς. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τα επόμενα 24ωρα στη Βόρεια κυρίως Ελλάδα, όπου οι χιονοπτώσεις από αργά το βράδυ του Σαββάτου και κυρίως την Κυριακή, θα κατέβουν και σε πεδινές περιοχές κυρίως της Θράκης, ενώ στις υπόλοιπες Βόρειες πεδινές περιοχές, θα σημειωθεί χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία, ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Εντωμεταξύ το κρύο είναι τσουχτερό, ενώ χιονοπτώσεις σημειώνονται πλέον και σε ημιορεινές περιοχές της χώρας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες των Νομαρχιών, βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω των καιρικών φαινομένων που αναμένονται και σήμερα. Ωστόσο στη Δυτική Ελλάδα, αναμένεται μια πρόσκαιρη ύφεση της κακοκαιρίας, αλλά από το βράδυ ο καιρός θα επιδεινωθεί εκ νέου. Τα φαινόμενα στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα αλλά το απόγευμα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.

Προβλήματα παρατηρούνται στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια της Ραφήνας, του Λαυρίου, του Βόλου και της Καβάλας. Αντίθετα, από τον Πειραιά αναχωρούν κανονικά όλα τα πλοία. Ωστόσο, δεν αποκλείεται αργότερα να έχουμε μερικό απαγορευτικό από το Λιμάνι του Πειραιά. Καλό είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, να επικοινωνούν πρώτα με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Όπως όμως είπαμε παραπάνω, πολλά προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις σε όλη σχεδόν τη χώρα. Στη Χαλκιδική πλημμυρίσουν ισόγεια σπίτια και καταστήματα, ενώ δύσκολα γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της περιοχής. Στο Πόρτο Κουφό και στη Σιθωνία, έγιναν κατολισθήσεις, ενώ υπερχείλισαν τα ρέματα Φούρκας, Σίβηρης, Νέας Σκιώνης και Καλλιθέας στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, με αποτέλεσμα 23 κατοικίες και καταστήματα να έχουν πλημμυρίσει. Στην κεντρική Ελλάδα, προβλήματα παρατηρούνται στα παράλια του νομού Λάρισας.

Οι έντονες και διαρκείς βροχοπτώσεις, έχουν σαν αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στην παραλιακή ζώνη, καθώς η θάλασσα έχει φτάσει μέχρι το δρόμο. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν πτώσεις δέντρων και κατολισθήσεις στο επαρχιακό δίκτυο Βελίκας - Παλιουριάς - Κόκκινου Νερού, ενώ έχουν πλημμυρίσει δεκάδες σπίτια. Έχουν πλημμυρίσει δεκάδες σπίτια.

Στην Ανατολική Φθιώτιδα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, έχουν υπερχειλίσει ρέματα. Στην περιοχή της Πελασγίας και της Γλύφας έχουν καταστραφεί πολλοί δρόμοι στο τοπικό οδικό δίκτυο και το νερό έχει πλημμυρίσει ολόκληρη την παραλιακή ζώνη της Γλύφας. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις το ύψος του νερού ξεπερνά τα 70 εκατοστά. Ο δρόμος από την Πελασγία προς την Γλύφα έχει καταστραφεί σε δύο σημεία ενώ μηχανήματα της νομαρχίας Φθιώτιδας, βρίσκονται στην περιοχή για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Εντωμεταξύ, η νύχτα που έπεσε στη χώρα μας, προκαλεί αναπόφευκτα και πτώση της θερμοκρασίας, ενώ η πτωτική τάση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και αύριο. Λόγω παγετού, έχει διακοπή η κυκλοφορία από το 17ο χιλ. του επαρχιακού οδικού δικτύου Άρνισσας έως το Χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν. Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, είναι απαραίτητες από το 18ο έως το 28ο χλμ. στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 35ο έως το 50ο χλμ. στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 17ο έως το 30ο χλμ. Επαρχιακής οδού Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 6ο έως το 28ο χλμ. Επαρχιακής οδού Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 9ο χιλ. έως το χλμ. Δημοτική Οδός Νάουσας - 3-5 Πηγάδια, από το 16ο (θέση Μαρουσία) έως το 26ο χιλ. Χ/Κ Επαρχιακής οδού Βέροιας- Σελίου και τέλος από το 86,5 χλμ. έως το 98,3 χλμ. Θεσσαλονίκης – Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.