BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη


Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει πολλές χώρες της Ευρώπης, με καταρρακτώδεις βροχές, έντονες χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες. Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια, ενώ πολλά οδικά δίκτυα έχουν κλείσει. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στοίχισαν τη ζωή σε αρκετά άτομα ενώ τουλάχιστον 15 πέθαναν στην Πολωνία.

Στην Πολωνία, οι θερμοκρασίες από το βράδυ του Σαββάτου ως το πρωί της Κυριακής έπεσαν μέχρι και στους -20 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές, με αποτέλεσμα 15 άνθρωποι να μην αντέξουν. Η αστυνομία απευθύνθηκε στους πολίτες και τους κάλεσε, όταν βλέπουν αστέγους ή μεθυσμένους ανθρώπους στους δρόμους να το αναφέρουν στις αρχές.

Στη Γερμανία όπου το θερμόμετρο έπεσε μέχρι και τους -33,6 βαθμούς Κελσίου, έχασε τη ζωή του ένας άστεγος άνδρας, δύο γυναίκες σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα λόγω του παγετού και στην Αυστρία, άλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν λόγω της κακοκαιρίας.

Ο 46χρονος άστεγος βρέθηκε νεκρός στην πόλη Μανχάιμ και είχε καταφύγει σε ένα πρώην κέντρο διαλογής αλληλογραφίας. Έπεσε να κοιμηθεί στο τσιμεντένιο πάτωμα, ωστόσο, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, δεν άντεξε το πολικό κρύο.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφτηκε στην κοινότητα Φούντενζεε της Βαυαρίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πάντως, στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας, η θερμοκρασία κυμαίνονταν γύρω στους -10 βαθμούς: - 11 στο Βερολίνο, το Μόναχο και το Ροστόκ, -14 στη Λειψία, τη Στουτγάρδη και τη Νυρεμβέργη, -12 στη Φρανκφούρτη και την Κολωνία.

Το Βερολίνο έχει καλυφθεί από χιόνι και οι τουρίστες που δεν προνόησαν να έχουν μαζί τους χοντρά ρούχα κατέφυγαν σε σταθμούς του μετρό και σε καφετέριες για να ζεσταθούν. Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή και τη Δεύτερα.

Ένας άστεγος Πολωνός βρέθηκε, επίσης, νεκρός, πιθανώς από το κρύο, σε κεντρικό δρόμο της Μασαλίας στη νοτιοανατολική Γαλλία. Η σορός τους νεαρού άνδρα, εντοπίστηκε το βράδυ του Σαββάτου έξω από την κεντρική είσοδο κτιρίου από έναν διερχόμενο που ειδοποίησε την αστυνομία. Το 40% των πτήσεων από το αεροδρόμιο Ρουασί της Γαλλίας ακυρώθηκε.

Για τρίτη συνεχή ημέρα χιονίζει στη Βρετανία, ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται και ισχυρή χιονοθύελλα.

Το πιο κρύο Σαββατοκύριακο του χρόνου ζει η Ιταλία με ακραία καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν το θάνατο ενός ανθρώπου, αλλά και σοβαρά προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο και τα δρομολόγια των αεροπλάνων.

Ένα τρένο στη γραμμή Σασάρι-Κιλιβάνι της Σαρδηνίας εκτροχιάστηκε το πρωί της Κυριακής με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο μηχανοδηγός του και να τραυματιστεί ελαφρά ένας επιβάτης. Οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο νησί έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Πολλά αεροδρόμια, όπως αυτά της Φλωρεντίας, της Μπολόνια, της Ρώμης και της Βενετίας έκλεισαν εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης. Διακόπηκαν, επίσης, τα δρομολόγια των πλοίων προς τα νησιά της περιοχής της Καμπανίας και της Σικελίας.

Λόγω του χιονιού αναβλήθηκαν και πολλοί ποδοσφαιρικοί αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή.

Έντονες χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες παρέλυσαν και τα Βαλκάνια.

Περίπου 50 οδηγοί κοντά στην πόλη Ποζάρεβετς της ανατολικής Σερβίας ακινητοποιήθηκαν εξαιτίας της χιονόπτωσης. Μετά από ώρες τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να τους μεταφέρουν σε κοντινό ξενοδοχείο.

Από χιόνια έχει καλυφθεί και η επαρχία της Βοϊβοντίνα στη βόρεια Σερβία, προκαλώντας χάος στους δρόμους.

Στη Βουλγαρία, περίπου 130 πόλεις και χωριά, καθώς και περιοχές της Σόφιας έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επιδείνωση των φαινομένων τις προσεχείς ημέρες. Στην Αλβανία μεγάλο μέρος της περιφέρειας του Αργυροκάστρου παραμένει από το Σάββατο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ οι έντονες βροχές έχουν προκαλέσει και διαβρώσεις στο οδικό δίκτυο.


Στη Βοσνία μεγάλα είναι τα προβλήματα στους δρόμους, ενώ στην Κροατία διακόπηκε για ώρες η σιδηροδρομική σύνδεση Ζάγκρεμπ και Σπλιτ.

Αρκετοί δρόμοι στο Μαυροβούνιο έχουν κλείσει εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης, ενώ εξαιρετικά δύσκολη είναι η μετακίνηση λόγω του πάγου και της χαμηλής θερμοκρασίας.

Προβλήματα υπάρχουν και στη Ρουμανία, όπου έχουν κλείσει αρκετοί δρόμοι, καθώς το χιόνι σε ορισμένες περιοχές φτάνει σε ύψος τα δυόμισι μέτρα.

Σφοδρή κακοκαιρία και στις ΗΠΑ

Ισχυρή χιονοθύελλα έπληξε το Σάββατο την ανατολική πλευρά των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άτομα.

Χάος επικράτησε στα αεροδρόμια, ενώ πολλές πολιτείες βυθίστηκαν για ώρες στο σκοτάδι. Οι αρμόδιες υπηρεσίες προειδοποίησαν για σοβαρή επιδείνωση του καιρού με ισχυρούς ανέμους, πλημμύρες και χιόνι που ξεπερνά τους 60 πόντους. Οι μετερεωλόγοι κάνουν λόγο για τη χειρότερη χιονοθύελλα της δεκαετίας.

Κάτοικοι της βόρειας Καρολίνα και της Μασαχουσέτης μιλούν για πρωτοφανή κακοκαιρία, που σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται να συνεχιστεί ώς το βράδυ της Κυριακής.

Μάλιστα, οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να μη βγαίνουν από το σπίτι της ασκόπως.

Το κύμα κακοκαιρίας κατευθύνεται προς τη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη.

Τη νύχτα έκλεισε το αεροδρόμιο του Ρίγκαν, ενώ ακυρώθηκαν οι περισσότερες πτήσεις από τη Βαλτιμόρη και υπήρξαν και πολύωρες καθυστερήσεις. Προβλήματα και στους δρόμους από τη χιονοθύελλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.