BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 96-94


Στο κλειστό της Αρτάκης αναβίωσαν στιγμές του μεγάλου Πανιώνιου. Με τον Γιάννη Καλαμπόκη να θυμίζει... Μπένατσεκ, να έχει 6/7 τρίποντα, να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι και να "σκοτώνει" τον Ολυμπιακό, οι "κυανέρυθροι" επικράτησαν 96-94 στην παράταση στη μεγαλύτερη εφετινή νίκη τους.

Έτσι κρίθηκε
Ο Ολυμπιακός άργησε πολύ να μπει στο κλίμα του αγώνα. Δεν ήταν προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει την ορμή του Πανιώνιου και προτού ανασυνταχθεί είχε ήδη βρεθεί στο -12 (21-9). Άλλοτε ο Καλαμπόκης και ο Έρτσεγκ, άλλοτε ο Ράις και ο Παπανικολάου πλήγωναν τη διάτρητη άμυνα των "ερυθρόλευκων", οι οποίοι χωρίς καλά ποσοστά στην επίθεση και πολλές φορές βεβιασμένες επιλογές ήταν δύσκολο να ακολουθήσουν τον αντίπαλο ρυθμό. Στο 10’ το σκορ ήταν 32-17, ενώ στο 12’ 36-20, αντικατοπτρίζοντας πλήρως τη διαφορά των δύο ομάδων στο παρκέ.

Η εικόνα άλλαξε μόνο όταν οι παίκτες του Γιαννάκη σάρωναν το ένα μετά το άλλο τα ριμπάουντ. Ο Τσίλντρες πήρε πρωτοβουλίες τελειώνοντας επιθέσεις και ο Ολυμπιακός, αφού έριξε τη διαφορά στους δέκα (37-27), άρχισε να τη ροκανίζει. Ορθολογικό μπάσκετ και σε διάστημα πέντε λεπτών η ομάδα του Πειραιά είχε επιστρέψει οριστικά (45-44). Μάλιστα στο 23’ ισοφάρισε (52-52) με τον Βούισιτς και στο 24’ πέρασε (ξανά) μπροστά (54-56). Ήταν πια ξεκάθαρο πως οι "ερυθρόλευκοι" ήλεγχαν με τον τρόπο που ήθελαν το παιχνίδι.

Όχι πως ο Πανιώνιος έπαψε να προσπαθεί. Κάθε άλλο. Γιατί και όρθιος έμεινε (ο Καλαμπόκης σκόραρε από το κέντρο για το 68-71 στη λήξη της τρίτης περιόδου) και ισοφάρισε (74-74 με τον Έρτσεγκ). Πέτυχε δε κάτι αντίστοιχο ακόμη κι όταν οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν 74-81, αφού με σερί 9-0, το οποίο ολοκληρώθηκε με γκολ-φάουλ του Μπράιαντ, προσπέρασαν 83-81. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στο 89-84 του Πανιώνιου και με τρίποντο του Παπαλουκά έφτασαν στο 89 στο 38’. Οι δυο ομάδες έχασαν διαδοχικές επιθέσεις (ο Ολυμπιακός είχε την τελευταία) και οι διαφορές τους κρίθηκαν στην παράταση.

Εκεί το 89-89 έμεινε για 2:30, με τον Μπουρούση να "σπάει" την ισοπαλία (89-91). Ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το 91-94 από τρίποντο του Τεόντοσιτς. Μετά... σκοτοδίνη. Ο Πανιώνιος το εκμεταλλεύτηκε δεόντως. Μείωσε 93-94 με τον Μπράιαντ, ισοφάρισε 94-94 με 1/2 βολές από τον Παπανικολάου και πήρε τη νίκη με το μπάσιμο του τεράστιου Γιάννη Καλαμπόκη (96-94) μπροστά στον Κλέιζα. Ο Τεόντοσιτς ανέλαβε την οργάνωση της τελευταίας επίθεσης. Μιας επίθεσης λίγων δευτερολέπτων. Τα... θαλάσσωσε. Λάθος πάσα και άστοχο σουτ στη συνέχεια.


Το αστέρι

Πραγματικός ηγέτης ο Γιάννης Καλαμπόκης. Ξέρεις ότι όταν η μπάλα... ζεματάει ο ίδιος θα πάρει την ευθύνη να τελειώσει, έτσι ή αλλιώς, τη φάση. Οι 28 πόντοι όλοι φαρμάκι για τον Ολυμπιακό. Ιδίως οι τελευταίοι δύο του, οι νικηφόροι. Είχε ακόμη 6/7 τρίποντα, το ένα από το κέντρο του γηπέδου. Όλα τα έκανε και πολλά παραπάνω. Έπαιξε και για τον Ζορόσκι που ήταν με πολιτικά.
Απογοήτευση

Ο Μίλος Τεόντοσιτς δεν ήταν αρνητικός γιατί είχε 3/11 τρίποντα. Όμως στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού θόλωσε. Η λάθος πάσα του στέρησε από την ομάδα του μια λογική επίθεση και το δικαίωμα να διεκδικήσει είτε άλλα πέντε λεπτά (με δίποντο) είτε τη νίκη (με τρίποντο).
Σχόλιo

Αλήθεια είναι πως είχαμε υποτιμήσει τις δυνατότητες του Πανιώνιου. Πού έκρυβε τέτοιο πάθος στα προηγούμενα παιχνίδια του; Σίγουρα ο Ολυμπιακός ως αντίπαλος δημιουργεί άλλο κίνητρο. Όμως οι παίκτες του Μάρκοβιτς έκαναν ένα σχεδόν άρτιο ματς. Με τον Καλαμπόκη σούπερ, τον Ράις να κάνει το καλύτερο παιχνίδι του, τον Παπανικολάου να δίνει λύσεις σε κρίσιμα σημεία, τον Έρτσεγκ να τιμωρεί την πρώην ομάδα του, οι "κυανέρυθροι" πέτυχαν τη νίκη της σεζόν. Ο Ολυμπιακός έδωσε πολλά δικαιώματα. Αμυντικά ήταν κακός. Επιθετικά στηρίχθηκε στο ταλέντο κι όχι στην ομαδικότητα. Ρίσκαρε κι έχασε.

Τα δεκάλεπτα: 32-17, 48-46, 68-71, 89-89 (κ.α) 96-94

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.