BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Walt Disney: 7 εκ. δολάρια για την προστασία δασικών περιοχών

Η Walt Disney ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα επενδύσει 7 εκατομμύρια δολάρια σε σχέδια προστασίας και συντήρησης δασικών περιοχών στον Αμαζόνιο, το Κονγκό και τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.
Η χρηματοδότηση, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με φορείς περιβαλλοντικής προστασίας, θεωρείται εξαιρετικά σημαντική συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών και προστατεύοντας τη χλωρίδα και την πανίδα.
Η απόφαση της Walt Disney ελήφθη σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, καθώς ασκούνται έντονες πιέσεις στις ΗΠΑ για μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου εν όψει της Συνόδου της Κοπεγχάγης τον Δεκέμβριο.
Λίγους μήνες νωρίτερα η Walt Disney είχε ανακοινώσει ότι θα μειώσει κατά το ήμισυ τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, που οφείλονται σε δραστηριότητές της, μέχρι το 2012.
Επιπλέον είχε εξαγγείλει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια με απώτερο στόχο τις μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τις επιχειρήσεις της.
Εκτός από μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης η Walt Disney αποφάσισε να αντισταθμίσει τις εκπομπές διοξειδίου για τις οποίες ευθύνεται, χρηματοδοτώντας προγράμματα συντήρησης και προστασίας της φύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.