BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Το πρώτο οικολογικό σουπερμάρκετ από την Carrefour Μαρινόπουλος


Εγκαινιάστηκε το πρώτο οικολογικό σουπερμάρκετ της αλυσίδας Carrefour Mαρινόπουλος, στο Χαλάνδρι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία».
Στόχος της εν λόγω εταιρείας, είναι η δημιουργία καταστημάτων φιλικών προς το περιβάλλον αλλά και η εξοικονόμηση ενέργειας.
Το εν λόγω κατάστημα, περιλαμβάνει Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για χαρτί, γυαλί και αλουμίνιο, «πράσινη ταράτσα» 700τ.μ., πλατεία με παιδική χαρά, πεζόδρομο με δέντρα και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις υψηλής ενεργειακής κλάσης.
Επίσης, η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο, τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του νέου της καταστήματος, κατά 30% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Στο εξωτερικό του καταστήματος, εκτός από το Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για χαρτί, γυαλί και αλουμίνιο, υπάρχει και σημείο συλλογής ηλεκτρικών συσκευών και μπαταριών προς ανακύκλωση.
Παράλληλα η εταιρεία στοχεύει να περιορίσει τη χρήση της πλαστικής σακούλας και να την αντικαταστήσει με την επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα Carrefour.
Η καινούργια πλατεία με τη παιδική χαρά, η οποία έχει δημιουργηθεί με τις αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας της ΕΕ, έχει παιχνίδια και όργανα οικολογικού χαρακτήρα.
Η κατασκευή του πεζόδρομου που περιβάλλεται από δέντρα, είναι μια πηγή οξυγόνου στην εν λόγω πυκνοκατοικημένη περιοχή, ενώ συμβάλει στη μείωση των ηχητικών οχλήσεων.
Μέσα στο κατάστημα, οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις είναι νέας ενεργειακής κλάσης και χρησιμοποιούνται μόνο οικολογικά ψυκτικά ρευστά και λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.
Επίσης το κατάστημα διαθέτει πληθώρα βιολογικών προιόντων.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος, Βασίλης Στασινούλιας, δήλωσε ότι είμαστε περήφανοι για το νέο μας κατάστημα, που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη φροντίδα του περιβάλλοντος. Σεβόμενοι την τοπική κοινωνία, τους κατοίκους, τα παιδιά της γειτονιάς, και συνολικά την ορθολογική οικιστική ανάπτυξη, δημιουργούμε ένα υπόδειγμα οικολογικής συνείδησης. Προσφέρουμε στους καταναλωτές ένα ευχάριστο, άνετο και φιλικό περιβάλλον για τα καθημερινά τους ψώνια, ενώ ταυτόχρονα ένα ‘πράσινο’ χώρο, που αποτελεί ανάσα οξυγόνου για τους κατοίκους του Δήμου Χαλανδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.