BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΔΕΗ: πρόστιμο 40.000 ευρώ για περιβαλλοντικές παραβάσεις

Πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ επέβαλε στη ΔΕΗ ο νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δάκης, επειδή δεν τήρησε συγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους στον επαρχιακό δρόμο Ακρινής - Κλειτού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας η Ναυτεμπορική, η ΔΕΗ δεν τήρησε εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους αναφορικά με τις απαιτούμενες ενέργειες για τον αποχαρακτηρισμό της επαρχιακής οδού αλλά και τις αποστάσεις ασφαλείας κατά την εναπόθεση των στείρων υλικών κατά μήκος του δρόμου.
Στο μεταξύ, κανονικά λειτουργεί εδώ και δύο ημέρες η μονάδα της ΔΕΗ στη Μελίτη που είχε κλείσει για πέντε ημέρες προκειμένου να σχηματιστούν τα απαραίτητα αποθέματα λιγνίτη.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας η Ημερησία, η μονάδα υπολειτουργούσε για αρκετές ημέρες λόγω των προβλημάτων στην τροφοδοσία της με λιγνίτη.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Κοζάνης, παρατηρούνται υπερβάσεις στις συγκεντρώσεις εδάφους των αιωρούμενων σωματιδίων στην ευρύτερη περιοχή του ενεργειακού κέντρου Πτολεμαΐδας.
Η ΔΕΗ ωστόσο υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις δεν υπάρχει υπέρβαση των θεσμοθετημένων ορίων ποιότητας της ατμόσφαιρας για τα οξείδια του αζώτου και το διοξείδιο του θείου.
Σε ό,τι αφορά τις συγκεντρώσεις εδάφους των αιωρούμενων σωματιδίων δεν έχει σημειωθεί υπέρβαση στον ετήσιο αριθμητικό μέσο όρο, υπάρχουν όμως υπερβάσεις στο πλήθος των 24ωρων μέσων συγκεντρώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.