BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Στις 8 Νοεμβρίου o «Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας», που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ

Σπουδαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στις 8 Νοεμβρίου στον «Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας» που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ προς τιμήν του Γρηγόρη Λαμπράκη με μέγα χορηγό την Alpha Bank, παράλληλα με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου ανδρών – γυναικών, αλλά και τους αγώνες δρόμου 5 χλμ και 10 χλμ με εκκίνηση και τερματισμό στο Παναθηναϊκό στάδιο.
Πολλοί είναι οι ξένοι αθλητές και αθλήτριες που θέλουν να μετάσχουν στον αγώνα που γίνεται στην κλασική διαδρομή από το Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο και να έχουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία τρέχοντας στα χνάρια του ηρωικού κατορθώματος του άγγελου-αγγελιοφόρου που μετέφερε το μήνυμα της νίκης (490 π.Χ) στους Αθηναίους.
Έτσι, εκτός από τη δεδομένη συμμετοχή των Ελλήνων πρωταθλητών που θα αγωνιστούν για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, έχουν προσκληθεί πολλοί ξένοι αθλητές και αθλήτριες με αρκετά καλές επιδόσεις που θεωρείται σίγουρο ότι θα ανεβάσουν το επίπεδο του αγώνα προσφέροντας μεγαλύτερο συναγωνισμό και θα καταχειροκροτηθούν από τους θεατές.
Στις γυναίκες έρχονται στην Αθήνα για να μετάσχουν τρεις αθλήτριες με χρόνους γύρω στις 2 ώρες και 30 λεπτά με στόχο τη νίκη και να βελτιώσουν περισσότερο τις επιδόσεις τους, σε μια διαδρομή που θεωρείται αρκετά δύσκολη.
Η Ρωσίδα Ναταλία Βολγκίνα φθάνει στην Αθήνα με ατομικό ρεκόρ 2 ώρες 27 λεπτά 32 δευτερόλεπτα, ενώ την εφετινή χρονιά έχει κάνει 2.35.50 από τον Σεπτέμβριο στο Μαραθώνιο του Τορόντο. Η 32χρονη αθλήτρια θέλει να τρέξει τη διαδρομή σε χρόνο κάτω από 2.33.00, αφού διανύει περίοδο φόρμας και όπως η ίδια δήλωσε είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Επίσης θα μετάσχουν και δύο αθλήτριες από την Αιθιοπία. Η Ζεμπενάγιε Μότζες έχει ατομικό ρεκόρ 2.31.15 από τον περασμένο Απρίλιο στην Πάντοβα. Και η Μότζες δήλωσε ότι θέλει να κάνει έναν καλό αγώνα και να καταρρίψει το ατομικό της ρεκόρ.
Η 2η αθλήτρια από την Αιθιοπία είναι η Αμπνέτ Σιμέγκν. Και αυτή σημείωσε φέτος ατομικό ρεκόρ στην απόσταση των 42.195 μέτρων με 2.33.22, από τη συμμετοχή της τον Φεβρουάριο στον Μαραθώνιο της Σεβίλης, όπου κατετάγη στην 3η θέση.
Ο Κώστας Παναγόπουλος,Πρόεδρος της Ο.Ε, αναφέρει στο μήνυμα των διοργανωτών για τον Αγώνα:
"Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ του 2009, αφιερωμένος για 27η συνεχή χρονιά στον ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, δεν είναι απλώς ένας ακόμη διεθνής, μαζικός, λαϊκός αγώνας.
Είναι ο αγώνας που προσφέρει τη μοναδική εμπειρία της αυθεντικής Μαραθώνιας Διαδρομής, με αφετηρία την ιστορική πόλη του Μαραθώνα και τερματισμό το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ο Μαραθώνιος που συνδέει αρμονικά το παρελθόν με το παρόν. Το μύθο με την ιστορία.
Είναι ο αγώνας που προβάλει διαχρονικές Ολυμπιακές αξίες και ιδεώδη, εκφράζει την ανάγκη του ανθρώπου για παγκόσμια ειρήνη, συμβολίζει τη δύναμη του ανθρώπινου νου και προάγει τον αθλητισμό ως εναλλακτικό τρόπο ζωής και σκέψης.
Σήμερα πια, μέσα ένα σεμνή ετήσια τελετουργία στον Τύμβο του Μαραθώνα δημιούργησε και έχει το δικό του διεθνές σύμβολο ειρήνης, τη «Φλόγα του Μαραθωνίου Δρόμου», για να προβάλλει ακόμη περισσότερο όλα τα μηνύματά του.
Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών είναι το μεγαλύτερο λαϊκό αθλητικό γεγονός της Ελλάδας και κατέχει ξεχωριστή θέση και ρόλο στη διεθνή σκηνή. Η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF), τιμώντας το υψηλό οργανωτικό και αγωνιστικό του επίπεδο, του έχει δώσει την αναγνώριση του IAAF Silver Label 2009, ενώ, από το 2007, η Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS), αναγνωρίζοντας τη μοναδική ιστορία της χώρας μας, διεξάγει την παραμονή του αγώνα στην πόλη του Μαραθώνα, το διεθνές Συμπόσιο για το Μαραθώνιο Δρόμο.
Η Ο.Ε. του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, θέλοντας να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να φτάσουν σταδιακά στην πρόκληση των 42.195 μ., διοργανώνει και Αγώνα Δυναμικού Βαδίσματος στην Μαραθώνια διαδρομή, καθώς και Αγώνες Δρόμου 5 και 10χλμ στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας. ΟΙ αγώνες αυτοί, καθώς και μικρότεροι αγώνες για παιδιά και αθλητές με διανοητική αναπηρία (Special Olympics), δίνουν τη δυνατότητα σε όλους να πάρουν μέρος στη μεγάλη γιορτή της χώρας μας και να βιώσουν τη χαρά της συμμετοχής, της προσπάθειας και του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών σας καλούν και φέτος να συμμετάσχετε στην ιστορική αυτή διοργάνωση. Να ακολουθήσετε τα βήματα του αγγελιαφόρου οπλίτη της Αρχαίας Αθήνας, του Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη, του Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη. Να γίνετε μέρος της ιστορίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.