BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Από καρδιακά νοσήματα κινδυνεύουν οι άνδρες που καταπνίγουν τον θυμό τους

Οι άνδρες που καταπνίγουν τον θυμό τους στη δουλειά όταν αισθάνονται ότι αδικούνται, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα, σύμφωνα με έρευνα Σουηδών επιστημόνων.

Στην έρευνα, η οποία διεξήχθη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, συμμετείχαν 2.755 εργαζόμενοι άνδρες που δεν είχαν υποστεί έμφραγμα κατά την χρονική περίοδο 1999 – 2003.

Όταν ολοκληρώθηκε η έρευνα, 47 εργαζόμενοι είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή, ορισμένοι εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους.

Με βάση τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι επιστήμονες για τους συμμετέχοντες, διαπιστώθηκε ότι αυτοί οι άνδρες στην πλειοψηφία τους δεν εξέφραζαν το θυμό τους για τις αδικίες που συνέβαιναν στη δουλειά τους.

«Αφού αξιολογήσαμε πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων η ηλικία, η οικονομική και κοινωνική κατάσταση, η συμπεριφορά και ο φόρτος εργασίας, διαπιστώσαμε ότι οι άνδρες που καταπνίγουν το θυμό τους στη δουλειά κινδυνεύουν από καρδιακά νοσήματα», επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Συμπερασματικά, κινδυνεύουν περισσότερο οι άνδρες που δεν εκφράζουν τα συναισθήματά τους όταν αδικούνται, αν και νιώθουν έντονο θυμό για τους συναδέλφους ή τον εργοδότη τους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως απέδειξε η έρευνα οι εργαζόμενοι που καταπιέζονται στη δουλειά τους όμως αποφεύγουν τις συγκρούσεις, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα σε σχέση με εκείνους που αντιδρούν όταν αδικούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.