BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ

Με ηγέτη τον Νάτσο Σκόκο και σκόρερ τον Μαντούκα η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα και ανέβηκε προσωρινά στην 4η θέση της βαθμολογίας, μια σημαντική «ένεση» ηθικού για την ομάδα του Μπάγεβιτς εν αναμονή των διοικητικών εξελίξεων, ενώ ο ΠΑΟΚ που είχε τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, μετά το γκολ που δέχθηκε έπεσε ψυχολογικά και αποσυντονίστηκε στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής.
Μόλις στο 4΄ ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο γκολ με τον Φωτάκη που μπήκε «σφήνα» στην περιοχή της ΑΕΚ απέφυγε και τον Σάχα, αλλά πολύ πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Η ΑΕΚ που δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε μόλις μια ευκαιρία, σε φάση διαρκείας στο 35΄ με τον Μαντούκα να σουτάρει πάνω σε πόδια αμυνομένων του ΠΑΟΚ.
Οι παίκτες του Μπάγεβιτς «πελαγοδρομούσαν» στη μεσαία γραμμή, ενώ αντίθετα ο ΠΑΟΚ φαινόταν ότι πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και συχνά έβγαινε με αξιώσεις στην επίθεση με «αιχμές» τους Μουσλίμοβιτς και Φωτάκη.
Στο 45΄ ο ΠΑΟΚ έφτασε μια ανάσα από το γκολ όταν από βαθιά μπαλιά του Αραμπατζή, ο Μουσλίμοβιτς βγήκε έξυπνα στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ έπιασε πάνω στην κίνηση το σουτ, όμως ο Σάχα είπε δύο φορές «όχι» στον Βόσνιο επιθετικό.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ βελτιώθηκε αισθητά και μόλις στο 48΄ το γήπεδο πήρε «φωτιά»: Ο Σκόκο που ήταν εξαιρετικός απόψε με μια βιρτουόζικη ενέργεια ντρίμπλαρε απανωτά Βιτόλο και Γκαρσία από δεξιά και «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Μαντούκα ο οποίος από το ένα μέτρο δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0 για την «Ενωση».
Το γκολ αυτό έριξε την ψυχολογία των παικτών του Σάντος που έχασαν την κυριαρχία στον χώρο του κέντρου και τον ρυθμό τους απέναντι στην ΑΕΚ που αναθάρρησε και πήρε τον έλεγχο του ματς.
Ο ΠΑΟΚ «απάντησε» με μια πολύ καλή ευκαιρία στο 64΄ όμως το σουτ του Ίβιτς βρήκε τον Σάχα σε ετοιμότητα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ΑΕΚ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, όταν από εξαιρετική σέντρα του Μαντούκα από αριστερά ο Χέρσι έπιασε την κεφαλιά από ιδανική θέση που υποχρέωσε τον Χαλκιά σε εντυπωσιακή απόκρουση.
Στο 74΄ η «Ενωση» είχε δοκάρι από μια φαινομενικά ακίνδυνη φάση με τον Σκόκο που σούταρε πολύ δυνατά από 30 μέτρα απόσταση ύστερα από κεφαλιά-πάσα του Μπλάνκο.

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαϊας)

Κίτρινες : Μάκος, Βιτόλο, Ιβιτς, Αραμπατζής, Χέρσι, Κοντρέρας

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Γκέντσογλου (68` Αλβες), Αραούχο, Καφές, Μάκος, Μαντούκα, Χέρσι (78` Λεονάρντο), Σκόκο, Μπλάνκο (90΄ Γκερέιρο)

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία (80` Παπάζογλου), Βιτόλο, Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης (61` Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Ιβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.