BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Έμεινε στο 0-0 η Εθνική μας με την Ουκρανία

Ισόπαλος 0-0 έληξε ο πρώτος αγώνας μπαράζ για τα τελικά του Μουντιάλ 2010 ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ουκρανία μπροστά σε περίπου 50.000 θεατές στο ΟΑΚΑ, ύστερα από ένα μέτριο παιχνίδι με πολύ λίγες φάσεις και τώρα όλα θα κριθούν την προσεχή Τετάρτη στην Ουκρανία στον αγώνα ρεβάνς όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα επιδιώξει να αιφνιδιάσει την ομάδα του Μιχαϊλιτσένκο και να πάρει το «εισιτήριο» για το Παγκόσμιο Κύπελλο το καλοκαίρι του 2010 στα γήπεδα της Ν. Αφρικής.
Το παιχνίδι σίγουρα δεν ενθουσίασε τους θεατές, καθώς δεν είχε ρυθμό, έγιναν πολλά φάουλ εκατέρωθεν, οι δύο ομάδες αναλώθηκαν κατά κανόνα σε παιχνίδι κέντρου και τακτικής. Άλλωστε η κρισιμότητα του αγώνα εκ των προτέρων δεν επέτρεψε πολλά ρίσκα από τους δύο προπονητές. Οι Ουκρανοί έβγαιναν ουκ ολίγες φορές πολύ επικίνδυνα στην κόντρα επίθεση και δημιουργούσαν ρήγματα από τα άκρα με τον ταχύτατο Μιλέφκσι. Η εθνική μας ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ήταν κάποιες ωραίες επελάσεις του Σαλπιγγίδη από δεξιά, και μερικά σουτ των Κατσουράνη και Σαμαρά στο τέλος χωρίς ωστόσο να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα.
Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Σαλπιγγίδης ελίχθηκε πολύ ωραία από δεξιά μπήκε στη μεγάλη περιοχή από πλάγια θέση, όμως το γύρισμα που επιχείρησε προς την ουκρανική εστία μπλόκαρε σχετικά εύκολα ο Πιάτοφ.
Οι Ουκρανοί «απάντησαν» στο 3΄ λεπτό με απ΄ευθείας εκτέλεση φάουλ του Σεφτσένκο που βρήκε ανέτοιμη την ελληνική άμυνα, καθώς η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Τζόρβα και απομακρύνθηκε την τελευταία στιγμή και ενώ παραμόνευε ολομόναχος ο Μιλέφσκι. Στο 16΄της αναμέτρησης ακυρώθηκε γκολ του Γκέκα ως οφσάϊντ, ύστερα από πάσα του Σαλπιγγίδη.
Στο 19΄ η Ουκρανία βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ όταν από αντεπίθεση η μπάλα έφτασε στον Μιλέφσκι που είδε ωραία τον Ρόταν, τού έστρωσε την μπάλα λίγο έξωαπό την περιοχή και αμαρκάριστος ο Ρόταν έπιασε δυνατό συρτό σουτ που έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Τζόρβα.
Οι Ουκρανοί «πατούσαν» καλύτερα στο γήπεδο από τους διεθνείς μας και στο 35΄ με τον Χούσεφ έχασαν άλλη μια καλή ευκαιρία, όταν από πονηρή μπαλιά του κορυφαίου της Ουκρανικής ομάδας, του Μιλέφσκι, βρέθηκε σε πολύ πλεονεκτική θέση όμως το σουτ που επιχείρησε υπό την πίεση του Κυργιάκου εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο Τζόρβας.
Προς το τέλος του πρώτου 45λεπτου οι διεθνείς μας «αφυπνίστηκαν» και στο 44΄ η Ελλάδα έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όμως ο Πιάτοφ μπλόκαρε με υπερένταση πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Γκέκα από το ύψος του πέναλτυ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα αξιόλογο σουτ του Σαμαρά που έπιασε με δεύτερη προσπάθεια ο Πιάτοφ στο 47΄.
Στο 54΄ η εθνική μας τη γλύτωσε φτηνά από μεγάλο κίνδυνο, όταν ο Σεφτσένκο «πάτησε» τη μπάλα από πολύ πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή και στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα στρώθηκε στον επερχόμενο Μιλέφκσι που ολομόναχος από το ύψος της μεγάλης περιοχής με «ξερό» σουτ έστειλε τη μπάλα πολλά μέτρα πάνω από τα δοκάρια του Τζόρβα.
Κάθε σχεδόν επίθεση της ομάδας του Μιχαϊλιτσένκο έφερνε σε δύσκολη θέση την ελληνική άμυνα, όπως και στη φάση του 67΄ όπου ένα ακίνδυνο φαινομενικά σουτ του Μίχαλικ ανάγκασε τον Τζόρβα σε πολύ δύσκολη επέμβαση αποσοβώντας τα χειρότερα για την εθνική μας ομάδα.
Έναν παίκτη είχε ο Ρεχάγκελ που απειλούσε με τις διεισδύσεις του από δεξιά τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και τον αντικατέστησε και αυτόν στο 71΄με τον Μήτρογλου, ο οποίος πάλεψε πάντως όσο μπορούσε ως «φουνταριστός» επιθετικός στην μεγάλη περιοχή των Ουκρανών. Εξι λεπτά νωρίτερα είχε αντικαταστήσει και τον Φάνη Γκέκα με τον Άγγελο Χαριστέα.
Στο 79΄ ο Σαμαράς βρέθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή έπιασε το δυνατό σουτ, όμως η μπάλα έφυγε λίγα εκατοστά πάνω το οριζόντιο δοκάρι του Πιάτοφ.
Η τελευταία καλή φάση του αγώνα ανήκει στην εθνική μας από γλυκιά σέντρα του Κατσουράνη από αριστερά η μπάλα ήρθε στην καρδιά της άμυνας των Ουκρανών, εκεί όπου ο Κυργιάκος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ξυστά άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πιάτοφ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Διαιτητής: Λοράν Ντουαμέλ (Γαλλία)

Κίτρινες: Παπασταθόπουλος

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μόρας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (71΄ Μήτρογλου), Σαμαράς, Γκέκας (65΄ Χαριστέας).

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο): Πιάτοφ, Ρακίτσκι, Κούτσερ, Τίμοστσουκ, Κατσερίντι, Γκούσεφ (83΄ Αλίεφ), Μιλέφσκι, Κόμπιν, Μίχαλικ, Ροτάν (46΄ Γερμολένκο), Σεφτσένκο.

Ρεχάγκελ: «Ανοιχτή η πρόκριση»

Παρά το 0-0 στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Ελλάδα και Ουκρανία, ο ομοσπονδιακός μας προπονητής Ότο Ρεχάγκελ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2010, πιστεύοντας ότι θα καταφέρει να σκοράρει η εθνική ομάδα μέσα στο Ντόνετσκ, ενώ ο προπονητής των Ουκρανών τόνισε ότι οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Μεταξύ άλλων είπε ο κ. Ρεχάγκελ: «Το αποτέλεσμα αφήνει τις ελπίδες για τον επαναληπτικό αγώνα. Πληροφορηθήκαμε ότι το γκολ που σημειώσαμε ήταν κανονικό. Απέναντί μας είχαμε έναν πολύ καλό αντίπαλο, μια ομάδα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και ξέρουμε καλά πως αυτές οι ομάδες έχουν πολύ καλούς συνδυασμούς. Η Ουκρανία είχε δύο πολύ καλούς επιθετικούς, καθώς κι έναν πολύ καλό παίκτη στο κέντρο, τον Τίμοστσουκ.
Θέλαμε να νικήσουμε και μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο γι΄ αυτό. Απέναντί μας είχαμε έναν αντίπαλο πολύ καλό στις αντεπιθέσεις. Το είχαμε συνέχεια στο μυαλό μας αυτό, γιατί θα ήταν πιο δύσκολος ο επαναληπτικός για μας αν δεχόμασταν γκολ στην έδρα μας».

Για την ρεβάνς του Ντόνετσκ είπε ότι όλα είναι ανοιχτά και αναφέρθηκε στην απόδοση των Κατσουράνη, Καραγκούνη: «Ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης μας έδωσαν ώθηση στο κέντρο, ενώ κάναμε τις αλλαγές για να μας δώσουν ώθηση κι αυτές. Προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο προσανατολισμός μας ήταν επιθετικός. Για το επόμενο ματς πρέπει να δούμε πως είναι οι παίκτες μετά από τον αγώνα και ελπίζουμε να μην έχουμε άλλες απουσίες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε στην Ουκρανία είναι να σκοράρουμε. Ελπίζουμε ότι θα παίξουμε καλά και θα σκοράρουμε. Το ότι η Ουκρανία δεν έχει δεχθεί γκολ στην έδρα της από τις 10 Ιουνίου είναι καλό γι΄ αυτήν, αλλά κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει στο επόμενο παιχνίδι.
Στην ανάλυση είδαμε ότι έπρεπε να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα, καθώς οι αντίπαλοι διαθέτουν δύο πολύ καλούς επιθετικούς. Τη στρατηγική την ακολουθήσαμε ύστερα από ανάλυση και παίρνοντας και τη γνώμη των παικτών».

Μιχαϊλιτσένκο: «Μοιρασμένες οι πιθανότητες»

Ο Ολεξέϊ Μιχαϊλιτσένκο είπε με τη σειρά του για τον αγώνα: «Ο αγώνας ήταν νευρικός. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι και καλύτερο για εμάς. Στη ρεβάνς θα έχουμε την υποστήριξη των φιλάθλων μας. Όσο για τον δεύτερο αγώνα, θα δούμε τι θα αλλάξουμε στο Ντόνετσκ», είπε ο κ. Μιχαϊλιτσένκο, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στη ρεβάνς της προσεχούς Τετάρτης: «Θα πρέπει να αναλύσουμε το παιχνίδι και να δούμε τι ακριβώς έγινε. Είναι σημαντικό το ότι δεν χάσαμε. Σήμερα σκεφτόμασταν να παίξουμε με αντεπιθέσεις. Δεν κάναμε πάντως κάτι καινούργιο. Δεν μπορώ να πω αν θα αλλάξουμε κάτι στη ρεβάνς. Μάλλον η ίδια ενδεκάδα θα είναι αλλά δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο γι΄ αυτό. Όσο για τη ρεβάνς, η έδρα πάντα δίνει κάποιο αβαντάζ, αλλά αυτή τη στιγμή οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.