BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σαρωτικές αλλαγές

Η αρχή αλλαγών στην ηγεσία του σώματος φαίνεται ότι ξεκινά με την καρατόμηση του αρχηγού της αστυνομίας μετά το επεισόδιο στα Εξάρχεια.

Την Δευτέρα συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για την τοποθέτηση νέου αρχηγού στην ελληνική αστυνομία ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει εντολή να γίνουν και έκτακτες κρίσεις. Αυτό θα καθοριστεί με ένα προεδρικό διάταγμα, και σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι βαθιές τομές στην αστυνομία.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega υποστήριξε ότι η αστυνομία δεν λειτούργησε στα Εξάρχεια όπως έπρεπε. "Υπήρχε μια εκδήλωση όπως είπε ο κ. Τσίπρας -ανέφερε ο κ. Χρυσοχοϊδης- τι δουλειά είχαν να πάνε εκεί οι αστυνομικοί; Πήγαν γιατί προφανώς γιατί κατ' αρχήν δεν δούλεψε σωστά το τμήμα που ασχολείται με τις πληροφορίες. Να τους πει εκεί πέρα μην πάτε γιατί εκεί υπάρχει μια εκδήλωση. Δεν δούλεψαν σωστά οι αξιωματικοί που τους καθοδηγούσαν".

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν νέες ζαρντινιέρες ούτε λογικές σερίφη και ράμπο στους αστυνομικούς και ότι πρέπει να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "η απάντησή μου είναι όχι στους χουλιγκάνους, όχι στους βανδάλους. κ. Τσίπρα είναι η απάντησή μου. Η αστυνομία θα είναι παντού. Γιατί έτσι επιβάλλει το σύνταγμα και αυτό ζητάν όλοι οι πολίτες. Οι πολίτες ζητούν ασφάλεια".

Ο κ. Χρυσοχοϊδης προανήγγειλε την κατάργηση του νόμου της κουκούλας υποστηρίζοντας ότι "θεωρώ ότι είναι μια ρύθμιση η οποία είναι αστεία κατά την γνώμη μου. Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει αυτή η ρύθμιση".

Οι αστυνομικοί που ήταν την Τετάρτη στα Εξάρχεια έψαχναν τους νεαρούς που λίγο νωρίτερα επιτέθηκαν σε περιπολία στην Ζωοδόχου Πηγής. Μόλις είχε τελειώσει εκδήλωση για την παρουσιάσει βιβλίου στην οποία συμμετείχαν δημοσιογράφοι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν στην ΓΑΔΑ τρία άτομα. Μάλιστα χωρίς να το γνωρίζουν ένας από αυτούς ήταν ο Δημήτρης Παπαχρήστος ο οποίος με τη Μαρία Δαμανάκη ήταν οι φωνές του πολυτεχνείου την περίοδο της Χούντας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ερώτηση στη Βουλή για τις προσαγωγές ενώ την Παρασκευή το πρωί από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά όπου επισκέφτηκε ζήτησε να σταματήσει όπως είπε η διγλωσσία της κυβέρνησης.

"Ο κ. Χρυσοχοϊδης πρέπει να σταματήσει την διγλωσσία ?σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ή ισχύει η δήλωση συγνώμης που έκανε και οι κινήσεις οι διορθωτικές της αποπομπής της ηγεσίας της ελληνικής αστυνομίας και άρα έχουμε δίκιο για όσα λέμε. Ή δεν έχουμε δίκιο και δεν έπρεπε να τους αποπέμψει".