BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Χάρτης για την κλιματική αλλαγή παρουσιάστηκε στο Λονδίνο


Παρουσιάστηκε στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου, χάρτης που απεικονίζει τις αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο πλανήτη.
Ο εν λόγω χάρτης, παρουσιάζει τον αντίκτυπο που θα έχει η άνοδος της θερμοκρασίας στον πλανήτη, η οποία θα αυξήσει τα φαινόμενα ξηρασίας, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη γεωργία, στην παροχή νερού και τροφίμων και θα οδηγήσει στη μαζική μετανάστευση των πληθυσμών.
Ο λόγος που παρουσιάστηκε ο εν λόγω χάρτης, είναι για να ευαισθητοποιήσει ολόκληρο τον κόσμο, ότι η κλιματική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει και θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία του πλανήτη, δήλωσε ο γ.γ. του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών David Milliband.
Μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 4 βαθμούς Κελσίου, θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στο πλανήτη, τόνισε ο ίδιος.
Ο David Milliband μαζί με τον αδερφό του Ed, ο οποίος είναι υπουργός Κλιματικής Αλλαγής, παρουσίασαν τον εν λόγω χάρτη στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου.
Ακόμα, στο χάρτη απεικονίζονται οι αρνητικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν, από την άνοδο της στάθμης των θαλασσών, από τα κύματα καύσωνα, που θα αυξήσουν τα φαινόμενα ξηρασίας αλλά και τις πυρκαγιές στην Ευρώπη.
Η Vicky Carroll, εκπρόσωπος του Μουσείου, δήλωσε ότι σκεφτήκαμε ότι θα ήταν σημαντικό για τους επισκέπτες, να λάβουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο πλανήτη.