BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Περικοπές και στη Βουλή

Περικοπές σε επιδόματα που παίρνουν ο πρόεδρος, βουλευτές και οι υπάλληλοι της Βουλής ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Φίλιππος Πετσάλνικος.

"Η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει τη συμμετοχή και τη συμβολή του καθενός μας, αλλά και όλων μαζί στην προσπάθεια για την αποφασιστική και ταχεία βελτίωση των δημοσιονομικών της χώρας μας" ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής ανακοινώνοντας τις αποφάσεις.

Ειδικότερα, για τους βουλευτές μειώνονται κατά 10% τα επιδόματα στην οργάνωση του γραφείου και τα έξοδα κίνησης και κατά 15% η αποζημίωση για συμμετοχή σε επιτροπές της Βουλής, ενώ κατά 10% μειώνονται τα έξοδα παράστασης που προβλέπονται για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής.

Για τους βουλευτές θα ισχύσει και για το 2010 η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 5%, μέτρο που είχε αποφασιστεί από πέρυσι.

Όπως είπε ο κ. Πετσάλνικος, "από τα μέτρα αυτά η μείωση συνολικά των μηνιαίων αποδοχών των βουλευτών υπολογίζεται περί τα 800 ευρώ και για τον πρόεδρο της Βουλής περί τα 1.030 ευρώ μηνιαίως", ενώ συνολικά "υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν 3.360.000 ευρώ για το 2010".

Για τους υπαλλήλους της Βουλής, που έπαιρναν 16 μισθούς εκ των οποίων ο ένας ήταν αφορολόγητος και χωρίς κρατήσεις, αποφασίστηκε ο συγκεκριμένος μισθός να μπει στην κλίμακα.

Μεταξύ άλλων, μειώνονται κατά 10% τα επιδόματα υπερωριακής εργασίας και κίνησης. Σημειώνεται ότι με σιωπηρή συμφωνία, υπερωρίες λαμβάνουν όλοι ανεξαιρέτως οι υπάλληλοι της Βουλής.

Όπως είπε ο κ. Πετσάλνικος, "η συμβολή των υπαλλήλων της Βουλής στη μείωση των δαπανών κυμαίνεται, κατ' άτομο, από 155 ευρώ έως και 350 ευρώ μηνιαίως".

Παράλληλα, αποφασίστηκε η περαιτέρω περικοπή των πιστώσεων του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2010 κατά 3.000.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.