BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

X.K. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.RSS | Αναζήτηση | Βοήθεια | Επικοινωνία

Με σύγκρουση κορυφής μέτρησαν τις δυνάμεις τους στην Αθήνα οι μονομάχοι.
Ο Αντώνης Σαμαράς από το Ζάππειο εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην Ντόρα Μπακογιάννη, αιφνιδιάζοντας με τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποίησε και τους οποίους είχε αποφύγει σε τέτοια ένταση την προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Πυρά εξαπέλυσε και η Ντόρα Μπακογιάννη από την πλατεία Κοτζιά εναντίον του συνυποψήφιού της ρίχνοντας το μεγαλύτερο βάρος της σε μια αρχηγική εμφάνιση και απέναντι και στο ΠΑΣΟΚ. Η οξεία αντιπαράθεση στο παρά πέντε της κάλπης προκαλεί φόβο για την επόμενη μέρα.

Σε δύο μαζικές συγκεντρώσεις που είχαν τη σφραγίδα των μηχανισμών οι δύο επιχείρησαν να κερδίσουν το παιχνίδι των εντυπώσεων και τον αέρα του νικητή. Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε επάνω στην εξέδρα τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που πήγε και στο μικρόφωνο για να πει «Μαζί θα νικήσουμε για την αναγέννηση της Ν.Δ», τη Φωτεινή Πιπιλή, τον Κώστα Γκιουλέκα και άλλα στελέχη που τον στηρίζουν.

Την ίδια ώρα η Ντόρα Μπακογιάννη καλούσε στην εξέδρα τον Βύρωνα Πολύδωρα, τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, τον Νικήτα Κακλαμάνη, τον Κωστή Χατζηδάκη, τον Γ. Κοντογιάννη και άλλους βουλευτές και συνδικαλιστές που τη στηρίζουν. Ο στόχος ήταν να δείξουν ότι εκφράζουν και οι δύο τη Ν.Δ. από το κέντρο μέχρι τις παρυφές της Δεξιάς.

Ο Αντώνης Σαμαράς με πολύ σκληρή γλώσσα καταφέρθηκε εναντίον των μηχανισμών. Υποσχέθηκε «ένα λαϊκό κόμμα που δεν θα είναι ομοσπονδία τζακιών». Απάντησε και στο επιχείρημα που επικαλέστηκε το στρατόπεδο Μπακογιάννη ότι και ο ίδιος προέρχεται από τζάκι. «Μπορεί να ήμασταν από ιστορικές οικογένειες, αλλά δε γεννηθήκαμε ηγετικά στελέχη. Γίναμε», τόνισε. Αναφέρθηκε και στη γιαγιά του Πηνελόπη Δέλτα: «Μια τέτοια γυναίκα προσφοράς και θυσίας δεν έχει καμία σχέση με τα τζάκια για τα οποία μιλάω εγώ που συνήθως παίρνουν χωρίς να δίνουν και θεωρούν δικαίωμά τους να πάει σόι το βασίλειο». Ηταν σκληρός με θέματα διαφάνειας, άφησε κι άλλες αιχμές για την Ντόρα Μπακογιάννη και είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε «χαραμάδες». Αρπαξε και το γάντι που του πέταξε υποστηρίζοντας ότι εκείνη χτυπάει το σύστημα ΠΑΣΟΚ γιατί τη θεωρεί δύσκολη αντίπαλο. «Το σύστημα ΠΑΣΟΚ προτιμά να βγει εκείνος ο υποψήφιος που έχει μικρότερη απήχηση στην κοινωνία, αυτός με τον οποίο συμφωνεί περισσότερο στα εθνικά ζητήματα και στα θέματα οικονομικής πολιτικής, εκείνος που έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες για την ήττα του κόμματος. Αυτός που θα συνεχίσει τη διαρροή ψηφοφόρων από τη βάση μας . Αυτός δεν είμαι εγώ», τόνισε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη επέμεινε στη στρατηγική που ακολούθησε σε όλη την προεκλογική περίοδο ότι εκείνη ποτέ δεν έφυγε από το κόμμα, καταγγέλλοντας τον Σαμαρά για το '93. «Αγωνίστηκα όπως κι εσείς για τις ιδέες και τις αξίες αυτής της μεγάλης παράταξης στα εύκολα και στα δύσκολα, στις χαρές και στις λύπες. Κι αν σε κάποιες στιγμές αυτής της διαδρομής είχαμε διαφορετικές απόψεις, ποτέ δεν υποστείλαμε τη γαλάζια σημαία». «Ακούσαμε ότι ο καλύτερος τρόπος να υπηρετείς την παράταξή σου δεν είναι να είσαι πάντα παρών, αλλά να μπαίνεις και να βγαίνεις από το κόμμα ανάλογα με τους προσωπικούς σου σχεδιασμούς», είπε. Η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε και σε όσα τής καταλογίζουν ο Α. Σαμαράς και οι υποστηρικτές του. «Μηχανισμός είναι τα μέσα ενημέρωσης και ειδικά τα μέσα που πολεμούν την παράταξή μας εδώ και χρόνια. Τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας δεν θα τον βγάλει το σύστημα ΠΑΣΟΚ, θα τον βγάλετε εσείς. Στις 29 Νοέμβρη θα μιλήσουν η καρδιά, η συνείδηση και το φιλότιμο του νεοδημοκράτη. Την Κυριακή αποφασίζουμε για το μέλλον του κόμματός μας αλλά και για το μέλλον της Ελλάδας. Αυτά δεν θα γίνουν με συνταγές τού χθες. Νέος αρχηγός με παλιές ιδέες θα είναι συνταγή αποτυχίας για τη Ν.Δ. Νέο ξεκίνημα με τις ιδέες που μυρίζουν ναφθαλίνη είναι καταδικασμένο», πρόσθεσε. Τέλος, υποσχέθηκε ένα κόμμα του 43, του 45 και του 47%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.