BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Μέτωπο κατά της διαφθοράς

Τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με θέμα την αντιμετώπιση της διαφθοράς, ζήτησε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα είναι σε μια κρίσιμη φάση, σημειώνοντας ότι υπάρχει μια παρατεταμένη κατάσταση διαφθοράς.
Ο Κ.Παπανδρέου ζήτησε από τον κ. Παπούλια να συμβάλει καθοριστικά στη συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων για την επίλυσή των προβλημάτων που σχετίζονται με την ανομία. Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, στη μία και μισή το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Είμαστε σε μια κρίσιμη φάση. Χρονίζουν τα προβλήματα, προβλήματα όμως που έχουν σχέση και με μια παρατεταμένη κατάσταση διαφθοράς και ανομίας που επιβαρύνουν και τους προϋπολογισμούς μας. Χρειάζεται πια, μια εθνική συστράτευση, για να μπορέσουμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα από κοινού και μ'αυτόν τον τρόπο να μπορέσουμε πραγματικά - και το πιστεύω αυτό - να πάει η Ελλάδα μπροστά, γιατί έχει τεράστιες δυνατότητες. Αδικείται η χώρα μας σήμερα, γιατί έχει πολλές δυνατότητες τις οποίες δεν αξιοποιεί» τόνισε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε:

«Και εσείς, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μπορείτε να συμβάλετε καθοριστικά σ'αυτή την ενότητα και τη συστράτευση, όλων των δυνάμεων της χώρας, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση με αισιόδοξο και ελπιδοφόρο τρόπο».

Από την πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας επανέλαβε ότι «είναι εθνική ανάγκη να το κάνουμε. Ελπίζω όλοι μας να συμφωνήσουμε σ'αυτό και όχι μόνο να συζητήσουμε, αλλά να πάρουμε και αποφάσεις. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι ζήτησε συνάντηση των αρχηγών όλων των κομμάτων υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας «για να συστρατευθούμε», όπως τόνισε, «στον αγώνα ενάντια στη διαφθορά υπέρ της διαφάνειας και της σωστής διαχείρισης του κράτους. Να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα διεθνώς ότι είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μπροστά, να νοικοκυρέψουμε την οικονομία μας».

Οι δηλώσεις των κομμάτων

Θετικά στην πρόσκληση του πρωθυπουργού απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Η εθνική συστράτευση και συνεννόηση που προτείνουν ο πρωθυπουργός, πλουτοκρατία και η ΝΔ είναι κάλεσμα υποταγής του λαού και αποδοχής νέων, ακόμη πιο οδυνηρών θυσιών, για να μείνει τώρα άθικτη η υψηλή κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών" τονίζει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ.

"Η ταξική-λαϊκή αλληλεγγύη και αντεπίθεση πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων, των αυτοαπασχόλούμενων και των φτωχών αγροτών, για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαίκής πολιτικής", καταλήγει.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ερωτηθείς σχετικά στη Βουλή, δήλωσε: "Ο περιορισμός της διαφθοράς απαιτεί έργα και όχι λόγια. Εμείς θα συμμετάσχουμε στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, θα ακούσουμε και φυσικά θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.