BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ένας νεκρός από τον κακοκαιρία

Φονικό αποδείχθηκε το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη χώρα μας. Νεκρός εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο κτηνοτρόφους που αγνοούνταν στον Αλμυρό Βόλου. Ό άτυχος άνδρας παρασύρθηκε από χείμαρρο. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του αδελφού του. Εντωμεταξύ, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, άλλος ένας κτηνοτρόφος αγνοείται στην Αγία Τριάδα Βόλου, ενώ οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν δύο άτομα στο δήμο Σούρπης, όταν το νερό έφτασε σε ύψος τα τέσσερα 4 μέτρα.

Εντωμεταξύ, η νύχτα που έπεσε στη χώρα μας, προκαλεί αναπόφευκτα και πτώση της θερμοκρασίας, ενώ η πτωτική τάση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και αύριο. Λόγω παγετού, έχει διακοπή η κυκλοφορία από το 17ο χιλ. του επαρχιακού οδικού δικτύου Άρνισσας έως το Χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν. Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, είναι απαραίτητες από το 18ο έως το 28ο χλμ. στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 35ο έως το 50ο χλμ. στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 17ο έως το 30ο χλμ. Επαρχιακής οδού Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 6ο έως το 28ο χλμ. Επαρχιακής οδού Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 9ο χιλ. έως το χλμ. Δημοτική Οδός Νάουσας - 3-5 Πηγάδια, από το 16ο (θέση Μαρουσία) έως το 26ο χιλ. Χ/Κ Επαρχιακής οδού Βέροιας- Σελίου και τέλος από το 86,5 χλμ. έως το 98,3 χλμ. Θεσσαλονίκης – Κοζάνης.

Νωρίτερα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, που είχε διακοπή λόγω ισχυρής χιονοπτώσεις, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Καρπενησίου - Φουρνάς, θέση Βράχος, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Φουρνάς - Καρδίτσας, θέση Ζαχαράκι, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Φουρνάς - Λαμίας, θέση Σερμιτζέλι και στο 16ο χλμ. Λαμίας- Δομοκού. Αυξάνονται ώρα με την ώρα τα προβλήματα από την επέλαση της κακοκαιρίας στη χώρα μας. Σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Σύμφωνα με αναφορά από ανταποκριτή του Xalazi.gr στα Ιωάννινα, επικρατεί ισχυρός Βορειοανατολικός άνεμος, ενώ χιονοθύελλες σημειώνονται στην Πίνδο από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Τις πρωινές ώρες, χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και σε περιοχές με 800 μέτρα υψόμετρο. Δύσκολα τα πράματα στο πέρασμα της Κατάρας, καθώς λόγω της έντονης χιονοπτώσεις, τα εκχιονιστικά μηχανήματα παλεύουν να κρατήσουν ανοιχτό το ορεινό οδικό δίκτυο.

Και στην υπόλοιπη χώρα όμως, τα πράματα είναι δύσκολα. Με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων στα ορεινά του Νομού Τρικάλων. Συγκεκριμένα, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται: στην εθνική οδό Τρικάλων - Άρτας, από το 35ο (Ελάτη) έως το 75ο χιλιόμετρο (Γέφυρα Αξιού), στην επαρχιακή οδό Πύλης - Μεσοχώρας από το 24ο χιλιόμετρο (Στουρναρέϊκα) έως το 55ο χιλιόμετρο (Μεσοχώρα), στην εθνική οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων από το 63ο χιλιόμετρο (Παναγιά) έως το 76ο χιλιόμετρο (Κατάρα).

Η χιονόπτωση συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, ενώ το ύψος του χιονιού στις παραπάνω περιοχές φτάνει μέχρι και τα 20 εκατοστά! Από το πρωί χιονίζει και στα ορεινά χωριά του Ν. Καρδίτσας. Με αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων στις επαρχιακές οδούς Μουζακίου - Πετρίλου (19ο έως 30ο χιλιόμετρο), Μουζακίου - Άρτας (19ο έως 35ο χιλιόμετρο), Καρδίτσας - Νεοχωρίου- Καρύτσας (από 21ο χιλιόμετρο) και Καρδίτσας - Καλλιθήρου- Μούχας - Φράγμα Νικολάου Πλαστήρα (από 26ο χιλιόμετρο). Η χιονόπτωση στις ορεινές περιοχές συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, ενώ το ύψος του χιονιού κυμαίνεται από 10 έως 20 εκατοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.