BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ξενοδόχος θύμα ηλεκτρονικής απάτης



Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε η ιδιοκτήτρια ενός ξενοδοχείου στην Ιαλυσό της Ρόδου, που κινδύνευσε να χάσει όλη της την καλοκαιρινή πελατεία όταν άγνωστοι έστειλαν email σε γνωστό πρακτορείο tour operator ζητώντας να ακυρώσει όλες τις κρατήσεις!
Η ξενοδόχος ενημερώθηκε στις 19 Ιουνίου από αντιπρόσωπο του γνωστού πρακτορείου ότι άγνωστο άτομο που χρησιμοποιεί το όνομα του συζύγου της επικοινωνεί μαζί του για θέματα του ξενοδοχείου μέσω email. Ο άγνωστος ζητούσε να ακυρωθεί συμβόλαιο που είχε με το πρακτορείο για το 2010, αλλά και να γίνει ακύρωση κρατήσεων από την 15η Ιουλίου 2009 έως τέλος Αυγούστου 2009!

Ευτυχώς για την ξενοδόχο, η ηλεκτρονική απάτη δεν πέτυχε τον σκοπό της… Όμως, η γυναίκα υπέβαλε καταγγελία στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφαλείας Αττικής και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, που ξεκίνησαν έρευνα για να εντοπίσουν τον δράστη.

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσε, ανήκει σε γνωστή ελληνική ιστοσελίδα στην οποία απεστάλη εισαγγελική εντολή να παρασχεθούν οι απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να εντοπιστεί το ηλεκτρονικό ίχνος του αγνώστου δράστη και να γίνει γνωστή η ταυτότητά του. Αν βρεθεί, θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της απάτης και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.