BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Εξελέγη από τη γ.σ. η νέα διοίκηση ΟΠΑΠ

Τη νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ ανέδειξε η χθεσινή επαναληπτική έκτακτη γενικη συνέλευση των μετόχων, εν μέσω έντονων ανησυχιών από την πλευρά των πρακτόρων για την ενδεχόμενη πλήρη ιδιωτικοποίησή του.


Ο νέος πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Χάρης Σταματόπουλος.

Στο τιμόνι του οργανισμού θα βρεθούν ο κ. Χάρης Σταματόπουλος, πρώην πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και ο κ. Γιάννης Σπανουδάκης, πρώην στέλεχος του Αθήνα 2004, στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα.

Μεταξύ των μελών του νέου δ.σ το οποίο θα συγκροτηθεί σε σώμα σε προσεχή συνεδρίασή του συμπεριλαμβάνονται οι κύριοι Ν. Σοφοκλέους, Π. Βρυώνης, Β. Ρουγκάκος, Γ. Κυριακού, Δ. Αρχοντίδης και οι κυρίες Παπαδοπούλου, Σιαμάκη, Χατζή και Μασαρά.



Ο διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Σπανουδάκης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του οργανισμού, Χ. Χατζηεμμανουήλ, στο πλαίσιο της έκτακτης γ.σ. αναφέρθηκε στους στόχους που είχε θέσει η προηγούμενη διοίκηση τονίζοντας ότι επιτεύχθηκε βελτίωση της κερδοφορίας καθώς και ολοκλήρωση της αναμόρφωσης του οργανισμού. Ο ίδιος δήλωσε ότι ο ΟΠΑΠ σε συνεργασία με την Intralot [INLr.AT] είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στο live betting προκειμένου να τονωθεί το Πάμε Στοίχημα, θέμα που θα πρέπει να προωθήσει η νέα διοίκηση.

Στο μεταξύ ο τέως πρόεδρος των πρακτόρων, Κ. Κλωνάρης μιλώντας στο πλαίσιο της γ.σ. μετέφερε την έντονη ανησυχία που επικρατεί σχετικά με την πιθανή περαιτέρω μετοχοποίηση του οργανισμού. Όπως εξήγησε σε περίπτωση πώλησης του 14% ή 20% των μετοχών του οργανισμού, η σύμβαση που έχουν υπογράψει δεν θα ισχύσει γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα για τη συνεργασία του ΟΠΑΠ με το δίκτυο των 5.000 πρακτορείων.

Παράλληλα οι πράκτορες ζητούν από τη νέα διοίκηση να παρουσιάσει άμεσα σχέδιο για την αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας και δραστικό περιορισμό του παράνομου ανταγωνισμού και οι ίδιοι έχουν οργανώσει πλήρη φάκελο προτάσεων για αυτό το θέμα. Επίσης έθιξε το θέμα του έντονου ανταγωνισμού από το Διαδίκτυο υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι εάν απορρυθμιστεί το μονοπώλιο, ο ΟΠΑΠ δεν θα αντέξει ούτε ενός έτους ζωή.

Οι πράκτορες ζήτησαν επίσης από τη νέα διοίκηση να λειτουργήσει άμεσα η διεύθυνση πρακτορείων, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες αιτήματα πρακτόρων που περιμένουν τις σχετικές εγκρίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.