BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η Shell δραστηριοποιείται για την προστασία του πλανήτη

Για να μην αυξηθεί η παγκόσμια θερμοκρασία του πλανήτη κατά 2 βαθμούς Κελσίου, δεν εξαρτάται μόνο από τις πράσινες τεχνολογίες, αλλά γενικότερα από τα μέτρα που λάβει η κάθε χώρα για την προστασία του περιβάλλοντος, δήλωσε ανώτερο στέλεχος της Shell.

H Shell, είναι μεταξύ εννέα εταιρειών που συνυπέγραψαν μια επιστολή, την οποία απέστειλαν στον πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso, ζητώντας την επίτευξη μιας δεσμευτικής συμφωνίας για το Κλίμα, το Δεκέμβριο στη Κοπεγχάγη.

Οι επιστήμονες της Κλιματικής Αλλαγής, δηλώνουν ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, για να μην αυξηθεί η παγκόσμια θερμοκρασία του πλανήτη, κατά 2 βαθμούς Κελσίου.

Είναι επιτακτική ανάγκη η επίτευξη μιας συμφωνίας για την αντιμετώπιση του εν λόγω φαινομένου, τόνισε χαρακτηριστικά ο Graeme Sweeney, αντιπρόεδρος της Shell.

Τη λύση δεν θα την δώσουν μόνο οι πράσινες τεχνολογίες, αλλά και τα μέτρα που θα λάβει η κάθε χώρα για την προστασία του περιβάλλοντος, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αν αυξηθεί η θερμοκρασία του πλανήτη κατά 2 βαθμούς Κελσίου, θα αυξηθούν και οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, επισήμανε ο Graeme Sweeney.

Θα πρέπει να μειωθούν οι εκπομπές του CO2, που προέρχονται από ανθρωπογενείς παράγοντες, όπως η αποψίλωση των δασών και η καύση των ορυκτών καυσίμων.

Η Shell χρηματοδοτεί έρευνες για την παραγωγή νέων καυσίμων με χαμηλές εκπομπές CO2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.