BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Διαρροή ραδιενέργειας σε πυρηνικό σταθμό των ΗΠΑ

Διαρροή ραδιενέργειας σημειώθηκε το Σάββατο στον πυρηνικό σταθμό του Three Mile Island στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ με αποτέλεσμα να μολυνθεί ομάδα εργαζομένων.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, το επίπεδο ραδιενέργειας στο οποίο εκτέθηκαν είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με το ανώτατο επιτρεπτό όριο της Εθνικής Ρυθμιστικής Αρχής Πυρηνικών (NRC)» τόνισε η εκπρόσωπος της Ρυθμιστικής Αρχής, Νταϊάν Σκρένσι.

Την Κυριακή η Εθνική Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικών έστειλε ειδικούς στον πυρηνικό σταθμό προκειμένου να ερευνήσουν τα αίτια και τις επιπτώσεις της διαρροής. Όπως προέκυψε δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Η εταιρεία Exelon, που διοικεί τον σταθμό, διαβεβαιώνει ότι από τη διαρροή μολύνθηκε μόνο μια μικρή ομάδα εργαζομένων στο εσωτερικό του σταθμού, ενώ η μόλυνση δεν επεκτάθηκε στον εξωτερικό χώρο.

Αμέσως μόλις σημειώθηκε το ατύχημα ο σταθμός εκκενώθηκε και οι 150 εργαζόμενοι εγκατέλειψαν τις εγκαταστάσεις.

Ο σταθμός του Three Mile Island έχει σημαδευτεί από το μεγάλο πυρηνικό ατύχημα του 1979, όταν μια από τις μονάδες που διαθέτει κυριολεκτικά έλιωσε.

Το ατύχημα είχε προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στην πυρηνική βιομηχανία των ΗΠΑ, καθώς αυξήθηκαν οι φόβοι για τους κινδύνους της πυρηνικής ενέργειας. Εκείνη την περίοδο ο σταθμός δεν διοικούνταν από την εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικού Exelon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.