BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ. ΑΣ., Βασίλη Τσιατούρα, ζήτησε και έλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης έλαβε τη σχετική απόφαση μετά τα επεισόδια της Τετάρτης στα Εξάρχεια και την προσαγωγή ατόμων από πολιτικούς χώρους, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα αργότερα αφού σε βάρος τους δεν υπήρχε κανένα στοιχείο.
Όπως δήλωσε ο υπουργός «οι λογικές σερίφη και ράμπο οφείλονται σε υπερβάλλοντα ζήλο, ο οποίος δεν είναι καλός οδηγός για την Αστυνομία».
«Έχω ήδη ζητήσει συγγνώμη από όσους προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το ξανακάνω δημοσίως» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα ιδρυθεί ειδικό γραφείο διερεύνησης καταγγελιών αστυνομικής αυθαιρεσίας, ενώ θα καθιερωθεί σύγχρονος, αυστηρός και αποτελεσματικός πειθαρχικός κώδικας στην αστυνομία.
« Ενδεχομένως να γίνουν λάθη. Ενδεχομένως κάποιοι να δείξουν υπερβάλλοντα ζήλο. Σκοπός μας είναι μία ανοιχτή πόλη, όπου δεν θα έχουν θέση αστυνομικές αυθαιρεσίες, ούτε θα υπάρχουν άβατα για τους πολίτες. Ο δρόμος είναι ανηφορικός. Απέναντί μας βρίσκονται αυτοί που χάνουν το ελεύθερο να πλιατσικολογούν και να βανδαλίζουν ανενόχλητοι το κέντρο. Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία επικροτούν την προσπάθειά μας», υποστήριξε ο κ Χρυσοχοΐδης
Αναφερόμενος στη συμπεριφορά της αστυνομίας και στα χθεσινά επεισόδια, τόνισε η κοινωνική ειρήνη και η ποιότητα ζωής των κατοίκων δεν εξασφαλίζεται με την καταστολή.
« Βάζουμε τέλος στα γκέτο και τα άβατα. Επαναφέρουμε τη νομιμότητα και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Δέχομαι τη φωνή, την οργή των πολιτών για ασφαλείς ανθρώπινες γειτονιές. Δεν δέχομαι ιδεολογήματα που θα καλύπτουν την ανομία και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων», κατέληξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.