BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Δεν έχει χρήματα για το δώρο Πάσχα και τις συντάξεις ο ΟΑΕΕ

Στο Υπουργείο Οικονομικών παραπέμπεται το θέμα της έκτακτης επιχορήγησης του ΟΑΕΕ με το ποσόν των 280 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να καταβληθεί το δώρο Πάσχα και η σύνταξη Απριλίου.

Το θέμα εξετάστηκε σε συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τη διοίκηση του Ταμείου ενώ από τις 15 Μαρτίου θα αρχίσουν να ταχυδρομούνται πράξεις επιβολής στους ασφαλισμένους που δεν έχουν πληρώσει τις εισφορές τους. Για ολόκληρο το 2010 η διοίκηση του ΟΑΕΕ ζητεί επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ για την κανονική καταβολή των συντάξεων στους 300.00 συνταξιούχους του κλάδου.

Μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤ, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα για τις συντάξεις αυτού του μήνα και του επόμενου«. Το ταμείο ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «ζητά τη βοήθειά μας για να βγάλει τις υποχρεώσεις του, τον υπόλοιπο χρόνο».

«…το σύστημα απειλείται με κατάρρευση το 2015…»

Ανδρέας Λοβέρδος
Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της καταβολής των συντάξεων του Απριλίου, ζητά οικονομική ενίσχυση ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για το ασφαλιστικό, επισημαίνοντας ότι το σύστημα απειλείται με κατάρρευση το 2015.


Ανέφερε, επίσης, ότι θα προτείνει, μετά το 2020 οπότε θα θεσπιστεί η βασική σύνταξη ο υπολογισμός της ανταποδοτικής σύνταξης να γίνεται με βάση το σύνολο του εργασιακού βίου.

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενος στην εξίσωση των ορίων ηλικίας, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει από την Ε.Ε. να ισχύσει αυτή από το 2013 ενώ σε ότι αφορά τις σπατάλες των ασφαλιστικών ταμείων, μίλησε για ηράκλεια προσπάθεια ώστε αυτές να περιοριστούν μέσα στο 2010 κατά 2 δις Ευρώ.

Ο Υπουργός τόνισε επίσης τη ανάγκη να σταματήσουν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ενώ ανέφερε ότι 250.000 επιχειρήσεις δεν πληρώνουν τις εισφορές τους στο ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.