BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αρνείται υπερβολική επιρροή από τις φαρμακευτικές ο ΠΟΥ


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αρνήθηκε ότι επηρεάστηκε από τις φαρμακευτικές εταιρείες για να υπερβάλει για τους κινδύνους της νέας γρίπης Α (Η1Ν1).

Οι φαρμακευτικές εταιρείες έκλεισαν συμβόλαια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση εμβολίων όταν τον Ιούνιο ο ΠΟΥ χαρακτήρισε πανδημία τη νέα γρίπη Α.

Παρόλο που εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο προσβλήθηκαν από τον ιό Η1Ν1 και πολλές χιλιάδες πέθαναν, η πανδημία αποδείχθηκε πιο ήπια απ' ότι περίμεναν αρχικά οι ειδικοί.

Κατηγορίες από κάποιους πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης ότι ο ΠΟΥ βασίστηκε υπερβολικά στις συμβουλές των ειδικών των φαρμακευτικών εταιρειών έχουν προκαλέσει μία εσωτερική έρευνα στον ΠΟΥ, ενώ έχει ξεκινήσει και έρευνα από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο ειδικός του ΠΟΥ για την γρίπη Κέιζι Φουκούντα δήλωσε σε ακρόαση του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι αν και η αντιμετώπιση της γρίπης από τον ΠΟΥ δεν ήταν άψογη, ο οργανισμός δεν ωθήθηκε σε λάθος αποφάσεις από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

«Οι πολιτικές για την καταπολέμηση της γρίπης και τα μέτρα που προτάθηκαν και λήφθηκαν από τον ΠΟΥ δεν επηρεάστηκαν από την φαρμακευτική βιομηχανία», δήλωσε ο Φουκούντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.