BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Οσάμα μπιν Λάντεν: κρατούμενος δίνει σημαντικές πληροφορίες

Πληροφορίες σχετικά με το πού βρισκόταν ο Οσάμα μπιν Λάντεν στις αρχές του 2009 υποστηρίζει ότι έχει ένας Ταλιμπάν που κρατείται στο Αφγανιστάν.

Οι ισχυρισμοί του δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν ωστόσο οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν ότι θα ερευνήσουν την υπόθεση.

Ο κρατούμενος υποστηρίζει ότι είχε συναντηθεί με τον Οσάμα αρκετές φορές πριν το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στους δίδυμους πύργους.

Παράλληλα αποκαλύπτει ότι στις αρχές του έτους συναντήθηκε με κάποιο πρόσωπο, που είχε δει τον αρχηγό της Αλ Κάιντα πριν 20 μέρες περίπου στα σύνορα Αφγανιστάν – Πακιστάν.

«Τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 2009 συναντήθηκα με κάποιον φίλο που μου είπε ότι είχε συναντήσει τον Οσάμα μπιν Λάντεν και πως θα μπορούσε να κανονίσει να συναντηθώ και εγώ μαζί του», δήλωσε ο κρατούμενος ταλιμπάν.

Όπως αποκάλυψε ο φίλος στον οποίο αναφέρεται είναι ένα από τους διαμεσολαβητές, δηλαδή κανονίζει τις συναντήσεις μελών της οργάνωσης στο εξωτερικό με τον Οσάμα.

«Ο φίλος μου βοηθά τα μέλη της Αλ Κάιντα που δραστηριοποιούνται σε άλλες χώρες να συναντήσουν τον σεΐχη (Οσάμα μπιν Λάντεν), ο οποίος τους συμβουλεύει σχετικά με τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές», τόνισε ο κρατούμενος.

«Ο σεΐχης δεν μένει ποτέ σε ένα μέρος. Εκείνη την περίοδο ο φίλος μου είχε μόλις επιστρέψει από το Γκάζνι, οπότε πιστεύω ότι ο σεΐχης βρισκόταν εκεί», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.