BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ο Ban Ki-moon πιέζει για τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Ban Ki-moon, απηύθυνε έκκληση στους παγκόσμιους ηγέτες για την επίτευξη μιας νομικά δεσμευτικής συμφωνίας για τη κλιματική αλλαγή στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, η οποία αρχίζει τη Δευτέρα 7 Δεκεβρίου.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, δήλωσε ότι η εν λόγω Σύνοδος είναι κρίσιμη για τη σωτηρία του πλανήτη και πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.

Πρόσφατα, οι δεσμεύσεις που ανακοινώθηκαν από κάποιες χώρες, δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την μείωση των εν λόγω εκπομπών, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Κοπεγχάγη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μαι καμπή στις προσπάθειες που γίνονται για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, για τη προστασία του πλανήτη, συμπλήρωσε ο Ban Ki-moon.

Ο πρωθυπουργός της Δανίας Lars Lokke Rasmussen, δήλωσε ότι ελπίζει να γίνουν οι ανάλογες υποχωρήσεις από τους ηγέτες που θα λάβουν μέρος και να επιτευχθεί μια δεσμευτική συφμωνία για το Κλίμα.

Η Σύνοδος της Κοπεγχάγης αρχίζει τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 του μήνα και θα λάβουν μέρος περίπου 85 αρχηγοί κρατών.

Ο Δανός πρωθυπουργός, τόνισε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τις μειώσεις των εν λόγω εκπομπών, καθώς και να δεσμευτούν οι πλούσιες χώρες ότι θα υποστηρίξουν οικονομικά τις φτωχότερες, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το εν λόγω φαινόμενο.

Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, τόνισε ότι πρέπει να πετύχει η εν λόγω Σύνοδος, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση για την προστασία του πλανήτη.

Οι πλούσιες χώρες πρέπει να βοηθήσουν οικονομικά τις φτωχότερες και ήδη έχουν γίνει προτάσεις, όπως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Gordon Brown που πρότεινε τη δημιουργία ενός «κλιματικού» Ταμείου, το οποίο θα έχει 10 δις δολάρια για τη στήριξη των αναπτυσσόμενων χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.