BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Νέα Γρίπη: ελάχιστες οι παρενέργειες από το εμβόλιο

Στις παρενέργειες που εμφάνισαν όσοι εμβολιάστηκαν με το νέο εμβόλιο κατά του ιού H1N1 αναφέρθηκε την Πέμπτη η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας Γρίπης, κ. Ελένη Γιαμαρέλου.

Σύμφωνα με την κ. Γιαμαρέλου, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περίπου 110 παρενέργειες στο σύνολο 200.000 ανθρώπων που εμβολιάστηκαν, οι οποίες στο συντριπτικό τους ποσοστό είναι ήπιες.

Ειδικότερα, από τις παρενέργειες 20 αφορούσαν στην εμφάνιση πυρετού, 12 στην εμφάνιση πονοκεφάλου, ενώ έξι εμβολιασθέντες εκδήλωσαν αϋπνίες και όλα τα υπόλοιπα άτομα αιμωδίες.

Σε μία περίπτωση καταγράφηκε παρατεταμένο τρέμουλο μετά τον εμβολιασμό, ωστόσο σημειώνεται ότι η ασθενής έπασχε από νευρολογική νόσο και όπως τόνισε η κ. Γιαμαρέλου, αναμένει τη γνωμάτευση του νευρολόγου τις προσεχείς ημέρες.

Επιπλέον, αναφερόμενη στο γεγονός ότι σε κάποια νοσοκομεία τηρούνται λίστες αναμονής για τον εμβολιασμό, η κ. Γιαμαρέλου συνέστησε στις υπηρεσίες να μην κλείνουν ραντεβού, αλλά να εξυπηρετούν όσο περισσότερο κόσμο μπορούν.

Το τελευταίο διάστημα ο ιός H1N1 εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στην Ελλάδα, ενώ την Πέμπτη καταγράφηκαν τρείς νέοι θάνατοι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 28. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Νέας Γρίπης ξεπερνούν τα 8.460.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.