BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΔΕΗ: πρόστιμο 60.000 ευρώ για απόβλητα αμιάντου

Υποχρεωμένη να καταβάλει το πρόστιμο των 60.000 ευρώ που της είχε επιβάλει η νομαρχία Πειραιά είναι η ΔΕΗ Α. Ε. για την αποθήκευση στερεών αποβλήτων αμιάντου σε παλαιό της εργοστάσιο στο Νέο Φάληρο, καθώς απορρίφθηκε η προσφυγή της στην περιφέρεια Αττικής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η απόφαση της περιφέρειας που δικαιώνει τη νομαρχία, αναγνωρίζει ότι η παραμονή και αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων αμιάντου στο παλαιό κτίριο του εργοστασίου της ΔΕΗ μετά τις 31/3/2008 γινόταν κατά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
«Η νομαρχία Πειραιά δικαιώθηκε πλήρως. Η περιφέρεια στην οποία προσέφυγε η εταιρεία απέρριψε την αίτηση ακύρωσης του προστίμου που της επιβάλαμε, αναγνωρίζοντας και επιβεβαιώνοντας την ορθότητα της ενέργειάς μας, αλλά κυρίως χάρη και στη δική μας παρέμβαση η ΔΕΗ Α. Ε. προχώρησε στην άμεση απομάκρυνση όλων των ποσοτήτων αμιάντου από το παλαιό εργοστάσιό της», τόνισε σε δηλώσεις του ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί πριν τέσσερις μήνες περίπου, όταν το μικτό κλιμάκιο της Νομαρχίας Πειραιά διαπίστωσε στην επιτόπια αυτοψία του ότι στον υπαίθριο περιφραγμένο χώρο του παλαιού εργοστασίου της ΔΕΗ βρίσκονταν αποθηκευμένες μεγάλες ποσότητες στερεών αποβλήτων αμιάντου, που είχαν αποξηλωθεί από αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.