BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Κοπεγχάγη: η Αιθιοπία κάνει έκκληση για συμβιβασμό


Ο επικεφαλής των αφρικανικών μπλοκ έκανε έκκληση στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης προς στα φτωχότερα κράτη, να συμβιβαστούν με το θέμα της χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.




«Πρέπει να φανούμε διαλλακτικοί, επειδή κινδυνεύουμε να χάσουμε περισσότερα από τους άλλους», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Meles Zenawi.



Η πρόταση του πρωθυπουργού της Αιθιοπίας είναι 50 δις. δολάρια το χρόνο να δίνονται στις φτωχότερες χώρες μέχρι το 2015 και 100 δις. δολάριο το χρόνο μέχρι το 2020, για να μπορέσουν να αναπτύξουν «πράσινες» τεχνολογίες που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τη κλιματική αλλαγή.



Ο Meles Zenawi κάλεσε τα φτωχότερα κράτη να συμβιβαστούν με τα ποσά της χρηματοδότησης και να μην απαιτήσουν παραπάνω.



Οι ηγέτες της ομάδας G77 από 130 χώρες, οι οποίοι υποστηρίζονται από τις ελάχιστα αναπτυσσόμενες χώρες και τα μικρά νησιώτικα κρατίδια, είχαν προτείνει 400 δις. δολάρια το χρόνο ή το 1% του ΑΕΠ των πλούσιων κρατών σε ότι αφορά τη χρηματοδοτική στήριξη.



Ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας παραδέχθηκε ότι πολλοί Αφρικανοί θα δυσαρεστηθούν με την εν λόγω πρόταση.



«Γνωρίζω ότι η πρόταση μου θα δυσαρεστήσει πολλούς Αφρικανούς…που έχουν ζητήσει περισσότερα, αλλά πρέπει να συμβιβαστούμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Meles Zenawi.



Ο κορυφαίος Βρετανός επιστήμονας για τα οικονομικά της κλιματικής αλλαγής, Λόρδος Νicholas Stern, χαιρέτησε τη πρόταση του πρωθυπουργού της Αιθιοπίας και τη χαρακτήρισε λογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.