BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σύνοδος της Κοπεγχάγης: το ενεργειακό αποτύπωμα


Το ενεργειακό αποτύπωμα της Συνόδου της Κοπεγχάγης είναι το μεγαλύτερο σε σύγκριση με άλλες προηγούμενες συνόδους που είχαν γίνει για το Κλίμα και είναι ισοδύναμο με εκείνο που παράγουν ετησίως 500 εκατομμύρια κάτοικοι της Αιθιοπίας, σύμφωνα με στατιστικές του ΟΗΕ και την εταιρεία συμβούλων Deloitte.




Εκπρόσωποι κυβερνήσεων, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές και παρατηρητές από σχεδόν 200 χώρες έχουν συγκεντρωθεί στην Κοπεγχάγη, για τη Σύνοδο για το Κλίμα, η οποία άρχισε στις 7 Δεκεμβρίου και λήγει στις 18.



Το διοξείδιο του άνθρακα που εκλύεται στην ατμόσφαιρα από τις μετακινήσεις και τις εργασίες που γίνονται στο πλαίσιο της Συνόδου, υπολογίζεται σε 46,200 τόνους, μεγαλύτερο και από εκείνο που παράγεται από τις πτήσεις που χρησιμοποιούν τα άτομα αυτά.



Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν, οι εκπομπές του CO2 που εκλύονται στην ατμόσφαιρα ισοδυναμούν με εκείνες που παράγονται από 2,300 Αμερικανούς πολίτες ή 660,000 Αιθίοπες.

Η μεγάλη διαφορά οφείλεται στο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις καταναλωτικές συνήθειες των δύο χωρών.



Πάρα τις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση της Δανίας να μειώσει το ενεργειακό αποτύπωμα της Διάσκεψης του ΟΗΕ, περίπου 5,700 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα παράγονται από την εν λόγω σύνοδο και 40,500 τόνοι από τις αεροπορικές πτήσεις των ανθρώπων στην Κοπεγχάγη.



Οι εν λόγω μετρήσεις για τις πτήσεις έγιναν από την Συμφωνία Πλαίσιο του Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC), ενώ για τις μετρήσεις που παράγονται από τη Σύνοδο έγιναν από τη Deloitte, δήλωσε η Stine Balsev, σύμβουλος της εταιρείας.



Στις μετρήσεις που κάνει η εταιρεία Deloitte, υπολογίζει τις εκπομπές που προέρχονται από τις τοπικές μετακινήσεις, τον ηλεκτρισμό που χρησιμοποιείται, τις ανάγκες για θέρμανση, τα μέτρα ασφαλείας, τη μεταφορά αγαθών, αλλά και τα φωτοτυπικά μηχανήματα, το χαρτί, τη χρήση των Η/Υ που χρησιμοποιούνται μέσα στο συνεδριακό κέντρο Bella Center.



Το 23% των εκπομπών των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται στην Κοπεγχάγη αποδίδεται στη διαμονή, το 7% στις μεταφορές, ενώ το 70% στις εργασίες που γίνονται μέσα στο συνεδριακό κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.