BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Από Δευτέρα ο εμβολιασμός ευπαθών ομάδων

Στην πιο «ουσιαστική» φάση του προγράμματος εμβολιασμού του πληθυσμού έναντι της νέας γρίπης εισέρχεται η χώρα μας από τη Δευτέρα, καθώς καλούνται να κάνουν το εμβόλιο όσοι κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν σοβαρές επιπλοκές της γρίπης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού που έχει εκπονήσει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μεθαύριο ξεκινά και επισήμως ο εμβολιασμός των ατόμων υψηλού κινδύνου για σοβαρές επιπλοκές, δηλαδή ασθενών με χρόνιες παθήσεις καρδιαγγειακού και αναπνευστικού συστήματος, σε ανοσοκαταστολή, με χρόνιες ηπατικές και νεφρικές παθήσεις, έγκυες 2ου και 3ου τριμήνου κ.ά., των αιμοδοτών και όσων φροντίζουν βρέφη ηλικίας έως έξι μηνών. Ο εμβολιασμός θα γίνεται από νοσοκομεία, ιατρεία ΙΚΑ, Κέντρα Υγείας και δομές των Νομαρχιών. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι ασθενείς θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους και αφού λάβουν γνωμάτευση να μεταβούν στο πλησιέστερο εμβολιαστικό κέντρο.

Πληροφορίες σχετικά με τα κέντρα εμβολιασμού θα παρέχονται μέσω της Γραμμής Ενημέρωσης και Υποστήριξης για τη Νέα Γρίπη «1135» αλλά και της ιστοσελίδας www.1135.gr (αναζήτηση στον «υγειονομικό χάρτη»). Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, έως και προχθές είχαν εμβολιαστεί συνολικά 9.298 άτομα. Την Πέμπτη -τέταρτη ημέρα από την έναρξη του προγράμματος- εμβολιάστηκαν 2.959 άτομα, έναντι 2.222 που είχαν εμβολιαστεί την Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ γρήγορη εξάπλωση της νέας γρίπης καταγράφεται μεταξύ των παιδιών και των εφήβων, με αποτέλεσμα να κλείνουν κατά εκατοντάδες τα τμήματα σχολείων. Προχθές, αποφασίστηκε το προσωρινό κλείσιμο περισσότερων των 325 τμημάτων και τάξεων σε 121 σχολεία, ενώ παύση λειτουργίας για επτά ημέρες ανακοινώθηκε και για 21 νηπιαγωγεία, τέσσερα δημοτικά, ένα γυμνάσιο και ένα λύκειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.