BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ευχάριστα νέα για τις διαβητικές που θέλουν να τεκνοποιήσουν

Ευχάριστα είναι τα νέα για τις γυναίκες που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά . Οι γυναίκες αυτές έχουν πλέον περισσότερες δυνατότητες να έχουν μια φυσιολογική εγκυμοσύνη και να γεννήσουν υγιή μωρά. Μπορεί στο παρελθόν οι γυναίκες αυτές να ήταν αναγκασμένες να αποφεύγουν να μείνουν έγκυες, ωστόσο σήμερα, χάρη στον προγραμματισμό της κύησης και τη συστηματική ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη υπό την καθοδήγηση του γιατρού τους, μπορούν άφοβα να γίνουν μητέρες.
«Παλαιότερα, η εγκυμοσύνη σε γυναίκες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 ήταν μεγάλο πρόβλημα. Η κύηση ήταν ανέφικτη, εξαιτίας της κακής ρύθμισης του διαβήτη, η οποία προκαλούσε επιπλοκές που έθεταν σε κίνδυνο μητέρα και έμβρυο», επισήμανε ο λέκτορας παθολογίας-διαβητολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, Τριαντάφυλλος Διδάγγελος,
Παράλληλα, ανέφερε ότι πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει και οι γυναίκες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 μπορούν να μείνουν έγκυες και να γεννήσουν υγιή μωρά. Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, είναι να προγραμματίζουν την κύησή τους, ώστε να επιτυγχάνουν σωστή ρύθμιση του σακχάρου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.