BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Μέτρα κατά της γρίπης από το υπουργείο Παιδείας

Δέσμη μέτρων για την πρόληψη της νέας γρίπης και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Μεταξύ άλλων, συστήνεται ομάδα για τη διαχείριση των προβλημάτων που προκαλεί η γρίπη, εκδίδεται νέο ενημερωτικό υλικό, διατίθενται κονδύλια για την προμήθεια υλικού καθαριότητας και καταρτίζεται σχέδιο για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών. Συγκεκριμένα:

1.Απλουστεύεται η διαδικασία καθημερινής ενημέρωσης της κινητικότητας των μαθητών, με την αξιοποίηση της υπάρχουσας διαδικτυακής υποδομής του υπουργείου. Στόχος είναι η καθημερινή ηλεκτρονική, άμεση και αξιόπιστη ενημέρωση από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης της χώρας, με την παράλληλη ενημέρωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, του ΕΚΕΠΥ και της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας.
2.Στην ιστοσελίδα του υπουργείου αναρτήθηκε ενημερωτικό υλικό, το οποίο συγκεντρώνει και κατηγοριοποιεί τα συχνότερα ερωτήματα γονέων για τη νέα γρίπη.
3.Όσον αφορά στην αναπλήρωση της διδακτέας ύλης, όταν η αναστολή λειτουργίας των τμημάτων δεν ξεπερνά τις 15 ημέρες αποτελεί ευθύνη των διευθυντών εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους και τους Συλλόγους Διδασκόντων. Εάν ξεπερνά τις 15 ημέρες, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο έχει ήδη καθορίσει τροποποιημένη διδακτέα ύλη.
4.Συγκροτείται Κοινή Διαρκής Επιτροπή για το θέμα της καθαριότητας στα σχολεία, σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ. Ανακοινώθηκε ότι το υπουργείο Οικονομικών κονδύλι 435 χιλ. ευρώ για την προμήθεια υλικού για την αντιμετώπιση της γρίπης.
5.Συγκροτήθηκε Ομάδα Διαχείρισης Νέας Γρίπης (ΟΔΑΝΓ) στο Υπουργείο για τη διαχείριση και το συντονισμό των θεμάτων που προκύπτουν σχετικά με τη νέα γρίπη.
6.Προγραμματίζεται, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, δεύτερος γύρος επιμορφωτικών συναντήσεων ανά περιφέρεια για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών.
7.Θα μεταδοθεί από τις συχνότητες της ΕΡΤ και του καναλιού της Βουλής ενημερωτικό πρόγραμμα. συνολικής διάρκειας 3 ωρών καθημερινά (30’ για τις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και 30’ για τις τρεις τελευταίες τάξεις, 1 ώρα για το Γυμνάσιο και 1 ώρα για το Λύκειο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.