BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ο θαυμαστός κόσμος των media 30/10/09

Η κρατική τηλεόραση, αν και κάπως αργά, αποφάσισε χθες με ανακοίνωση που εξέδωσε, να απαντήσει σε όσα κατά καιρούς την έχουν κατηγορήσει. Στην ανακοίνωση περιλαμβάνονταν διευκρινήσεις για τα κέρδη και τις ζημίες της επιχείρησης, ενώ υπήρχε και ξεχωριστή αναφορά στην εκπομπή «Στην Υγειά μας», η οποία βρέθηκε πριν λίγες μέρες στο στόχαστρο εξαιτίας του υψηλού κόστους παραγωγής της.

Η ΕΡΤ απαντάει στα δημοσιεύματα

Όπως διαβάζουμε σε άρθρο της «Ελευθεροτυπίας»: «Τη στιγμή που η ΕΡΤ βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, με τις περισσότερες παραγωγές της να βρίσκονται στο συρτάρι, η διοίκησή της αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία απαντά (;) σε διάφορα δημοσιεύματα. «Οι σωρευμένες ζημίες από 110 εκατ. ευρώ το 2005 μειώθηκαν στις 31.12.08 σε 100,8 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι οι ζημίες αυτές επιβαρύνθηκαν με το κόστος των 45,7 εκατ. ευρώ για την εθελούσια έξοδο του 2001», ξεκινάει η ανακοίνωση, ενώ δεν κάνει καμία αναφορά για την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την εκπομπή «Στην Υγειά μας», επισημαίνεται ότι είναι ένα από τα φθηνότερα προγράμματα του είδους στην ελληνική τηλεόραση, διαρκεί περίπου τρεις ώρες, έχει υψηλότατες τηλεθεάσεις και διακρίνεται για την υψηλή ποιότητά του». Όσον αφορά τους συμβασιούχους της ΕΡΤ, που ανέρχονται στους 1.600 και ορισμένων οι συμβάσεις έχουν λήξει και των υπολοίπων λήγουν σε περίπου δύο μήνες, δεν αναφέρει τι θα γίνει, απλώς επαναλαμβάνει τη γνωστή διαδικασία υπογραφής τους. Και όπως είναι φυσικό, δεν αναφέρεται ούτε στο υπερβολικό ύψος των αμοιβών των στελεχών της διοίκησης, παρά μόνο ότι καθορίζονται από τον νόμο και τις υπουργικές αποφάσεις. Στο τέλος της ανακοίνωσης, η διοίκηση της ΕΡΤ κάνει λόγο για το στρατηγικό επιχειρησιακό Σχέδιο 2007-2012, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά της έχει υλοποιηθεί επιτυχώς στο μέγιστο μέρος του. «Ειδικότερα, έχουν πληρωθεί όλες οι προβλέψεις του για τη λειτουργία των τριών νέων ψηφιακών καναλιών και την ανάπτυξη του αναγκαίου δικτύου. Έχουν ολοκληρωθεί οι υποδομές για την ψηφιοποίηση του αρχείου της ΕΡΤ. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΡΤ εκπέμπει από επτά τηλεοπτικά κανάλια με σύνολο εκπομπής 62.000 ώρες σε ετήσια βάση και 26 ραδιοφωνικούς σταθμούς με 100.000 ώρες προγράμματος ετησίως».

Οι τηλεαστέρες πάνε στα Fm

Στροφή στο ραδιόφωνο έχουν κάνει τον τελευταίο καιρό, αρκετοί από τους τηλεοπτικούς αστέρες, οι οποίοι πέρυσι είχαν δικές τους εκπομπές στην τηλεόραση, αλλά φέτος, απ’ ότι φαίνεται, θα τους ακούμε μόνο μέσω ραδιοφώνου. Όπως διαβάζουμε στο «Παρασκήνιο»: «Και ξαφνικά, τα ερτζιανά έγιναν σημείο συνάντησης τηλεπερσόνων. Και η Ευγενία Μανωλίδου; Και η Ρούλα Κορομηλά; Και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου; Λίγο πριν, το όλο ζήτημα αρχίζει να μοιάζει με διαφήμιση γνωστής σχολής δημοσιογραφίας, να πούμε ότι φέτος εκτός τηλεόρασης, έχουν μείνει και η Ράνια Θρασκιά και η Σοφία Αλιμπέρτη και ο Αντρέας Μικρούτσικος! Απλώς, το αναφέρουμε σε περίπτωση που κάποιος ξέμεινε από στοκ. Πάντως, το θέμα έχει το γούστο του. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι, το χοντρό παιχνίδι, τόσο σε επίπεδο κόντρας προσώπων όσο και σε επίπεδο «ευγενούς άμιλλας» σε ό,τι αφορά η διαφημιστική πίτα, θα παιχτεί ανάμεσα στον «Θέμα» του θέμου Αναστασιάδη και τον City των Ρέστη - ΔΟΛ. Απομένει να αποφασιστεί, αν θα αλλάξει όνομα ο City - πολύ πιθανό - και να δούμε από την εβδομάδα που έρχεται το νέο πρόγραμμα του σταθμού, καθώς τις προηγούμενες μέρες υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στο Βίκτωρα Ρέστη και το Σταύρο Ψυχάρη.»

Το δρόμο για την ταχεία είσοδο των εταιρειών τηλεπικοινωνίας προκειμένου να αξιοποιηθεί το αναλογικό φάσμα από τις τηλεπικοινωνίες, άνοιξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Τετάρτη (28/10/2009). Στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» διαβάζουμε σχετικά με το θέμα στο άρθρο του Στέλιου Ιωάννου: «Ειδικότερα, η Ε.Ε., στο κείμενο προτάσεων που κατέθεσε (την Τετάρτη 28.10.2009) παροτρύνει τα κράτη μέλη να προχωρήσουν στην ταχεία απελευθέρωση του αναλογικού ραδιοφάσματος -υιοθετώντας το σύστημα επίγειων ψηφιακών εκπομπών στην τηλεόραση- προκειμένου οι συχνότητες του αναλογικού φάσματος που θα απελευθερωθούν να αξιοποιηθούν για την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας 3ης και 4ης γενιάς, που επιτρέπουν βίντεο συνεχούς ροής, πλήρη περιήγηση διαδίκτυο και ταχεία τηλεφόρτωση σε συσκευές κινητού τηλεφώνου. Με την κίνηση αυτή, όταν εφαρμοσθεί, διευρύνεται τόσο το πελατολόγιο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, όσο και το είδος των υπηρεσιών τους αφού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις προτάσεις, «οι ασύρματες ευρυζωνικές επικοινωνίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το νέο ραδιοφάσμα για παροχή διαδικτυακών συνδέσεων υψηλής ταχύτητας σε περιοχές όπου δεν έχει ακόμη φτάσει η σταθερή τηλεφωνία. .Η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τη χώρα μας. Το ενδεχόμενο να βρεθούμε λίγο πριν από την αλλαγή, για μια ακόμη φορά μπροστά σε ένα αρρύθμιστο τηλεοπτικό πεδίο, καλούμενοι να αντιμετωπίσουμε με συνοπτικές διαδικασίες, σειρά ζητημάτων (αδειοδοτήσεις, θέματα εκπομπών κ.ά.) με ό, τι αυτό συνεπάγεται, είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πιθανότητα. Η πιλοτική λειτουργία για τα εθνικής εμβέλειας κανάλια προχωρά αργά και με προβλήματα, ενώ για τα περιφερειακά βρίσκεται ακόμα στην εκκίνηση.»

Μικρά-μικρά

-«Μια από τις πρώτες ειδήσεις στις στήλες των ΜΜΕ των αμερικανικών εφημερίδων αυτή την εβδομάδα ήταν η τελευταία θέση που κατέλαβε τον Οκτώβριο το CNN στο πράιμ τάιμ, σε σύγκριση με άλλα καλωδιακά κανάλια. Για πρώτη φορά από τότε που άρχισε να εκπέμπει, πριν από 20 χρόνια, το CNN τερμάτισε τέταρτο στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης.» (πηγή: εφημερίδα Καθημερινή)

-«Χθες ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας προσπάθησε να υποβαθμίσει την αποκάλυψη ότι το e-mail που έστειλε σε Δημοκρατικό βουλευτή του Σαν Φρανσίσκο περιείχε σε ακροστιχίδα τη φράση «Fuck you». Σε πρώτη ανάγνωση, το μήνυμα που έστειλε ο άλλοτε «Κόναν ο Βάρβαρος» Σβαρτσενέγκερ στον Τομ Αμιάνο εξηγούσε γιατί άσκησε βέτο σε νομοσχέδιο που αφορούσε τη χρηματοδότηση του λιμανιού της πόλης.» (πηγή: εφημερίδα τα Νέα)

-«Λογικά το βράδυ της Τρίτης πολλοί διευθυντές ειδήσεων και αρχισυντάκτες άλλοτε νυχτερινών δελτίων θα χτύπησαν το κεφάλι τους στον τοίχο... Βλέπετε, σε αρκετά κανάλια οι νυχτερινές βάρδιες έχουν καταργηθεί και τα μεταμεσονύκτια δελτία ειδήσεων είναι κονσέρβες πολυτελείας μεν, ληγμένες δε. Έτσι, όταν σημειώθηκε το τρομοκρατικό χτύπημα στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, μόνο το Mega, το Alter και η ΝΕΤ κατάφεραν να σπεύσουν στο σημείο και στη συνέχεια να σερβίρουν στον τηλεθεατή αυτό που έπρεπε: ρεπορτάζ, μαρτυρίες, πληροφορίες και πάντως όχι λαμέ μπούστα σε μπαγιάτικες και εν πολλοίς άχρηστες ειδήσεις.» (πηγή: εφημερίδα το Παρασκήνιο)

-«Σφαγή στα απογεύματα για τα μάτια του... Mega. Και οι δύο σειρές -η μία εγχώρια σαπουνόπερα και η άλλη ξένο φορμάτ - σημειώνουν ιδιαίτερα υψηλά νούμερα και ασχέτως αν έχουν κοπάσει οι συζητήσεις για το lead in στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ωστόσο δίνουν υψηλή πάσα στην Όλγα Τρέμη. Το θέμα όμως δεν είναι εκεί. Είναι στο ότι η «Ζωή της Άλλης» με την Κάτια Δανδουλάκη - παρά το κλισέ σενάριο και τις αρκετές μέτριες ερμηνείες - σημειώνει ποσοστά που ενίοτε αγγίζουν και το 50%. Την ίδια στιγμή, «Τα μυστικά της Εδέμ», δια χειρός Έλενας Ακρίτα και Γιώργου Κυρίτση - κάνει επίσης συγκλονιστικές τηλεθεάσεις, εκεί γύρω στο 40% -πλην όμως έχει «τσιγκλήσει» άσχημα τη σεναριογράφο που τρέφει σοβαρή αντιπάθεια για τα ξένα format. Θα έχει ενδιαφέρον αυτή η εσωτερική και άκρως «ενδοοικογενειακή» κοντρίτσα, η οποία σημειώνεται πάντα για την αγάπη του καναλιού.» (πηγή: εφημερίδα το Παρασκήνιο)

-«ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ακόμα και μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων φιλοδοξεί να φέρει μέσω μιας νέας υπηρεσίας του το Facebook. Η παγκόσμια υπερδύναμη της κοινωνικής δικτύωσης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Τεχνολογίας Πειθούς του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, δημιούργησε το peace.facebook.com, το οποίο προσπαθεί να ενθαρρύνει online φιλίες μεταξύ Εβραίων και μουσουλμάνων, Αμερικανών φιλελεύθερων και ρεπουμπλικάνων και, βέβαια, μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. Το συγκεκριμένο site συγκεντρώνοντας τα δεδομένα των νέων φιλιών όλων των μελών του δίνει καθημερινά τα ποσοστά για το ποιος μιλάει με ποιον.» (πηγή: εφημερίδα Espresso)

-«Καταπληκτική η εκπομπή του Χρίστου Βασιλόπουλου «Η Μηχανή του χρόνου». Την είδαμε, μας συγκίνησε, μας εξόργισε, μας δίδαξε. Ας μας επιτραπεί μια παρατήρηση ως τηλεθεατές: οι ενδιάμεσες γέφυρες με τους κόκκινους τίτλους μάλλον μας αποσυντόνιζε. Πάντως πολύ θα θέλαμε να την ξαναδούμε. Σύντομα και όχι ως αρχειακή κάθε 28η Οκτωβρίου.» (πηγή: εφημερίδα Ελεύθερος)

-«Χρήμα δίνει η εκπομπή του Γιώργου Αυτιά. Σήμερα η κλήρωση για τα 3.000 ευρώ. Τα βλέπετε εσείς των άλλων καναλιών; Όταν λέει ο Γιώργος «πάντα κοντά στον πολίτη», το εννοεί. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;» (πηγή: εφημερίδα Ελεύθερος)

-«Κάθε δύο χρόνια στο Σαν Φρανσίσκο πραγματοποιείται, υπό την αιγίδα της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης «Elios Society», εκδήλωση στην οποία βραβεύονται Αμερικανοί καλλιτέχνες αλλά και Έλληνες της Ομογένειας. Στον φετινό φιλανθρωπικό χορό που διοργανώνει η ελληνοαμερικανική κοινότητα, και θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο, ανάμεσα στους Έλληνες και τους αμερικανικής καταγωγής καλλιτέχνες που θα διακριθούν είναι η Καλομοίρα. Η νεαρή ερμηνεύτρια θα βραβευτεί για το διακεκριμένο ταλέντο της στη μουσική και το τραγούδι. Πιο συγκεκριμένα η τραγουδίστρια θα παραλάβει το βραβείο της καλύτερης performer για το 2009.» (πηγή: εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος)

-«Περιμένουν με σταυρωμένα χέρια η Ρίκα Βαγιάννη και η Μάριον Μιχελιδάκη για να ξεκινήσουν την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή της ΕΡΤ. Με σταυρωμένα χέρια περιμένει αν και τέλος Οκτωβρίου και η Μπήλιω Τσουκαλά για να ξεκινήσει την αγαπημένη μεσημεριανή εκπομπή «Έχει γούστο». Αλλά όπως φαίνεται εκεί στην ΕΡΤ δεν έχουν ούτε γούστο, ούτε και πρόθεση να ξεκινήσουν το νέο πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης το οποίο πληρώνουμε αδρά μέσω του ανταποδοτικού τέλους. Μαθαίνουμε ότι για να ξεκινήσουν οι εν λόγω εκπομπές θα πρέπει να βρεθούν δημοσιογράφοι για να δουλέψουν.» (πηγή: εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος)

-«H σχολή τηλεόρασης «Control» του κ. Μαλέλλη από το Φεβρουάριο θα αποκτήσει και παράρτημα στη Θεσσαλονίκη. Ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του STAR, τις καθημερινές θα είναι στην Αθήνα και τα Σαββατοκύριακα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ανακαλύψει όλα τα νέα αστέρια της TV! Μέσα στο Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει και το «Debate», το καθαρά πολιτικό περιοδικό του Σταμάτη. Στο πρώτο τεύχος του μηνιαίου περιοδικού θα φιλοξενείται αποκλειστική συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου.» (πηγή: εφημερίδα η Σφήνα)

-«Επίσης στο site του Mega υπάρχει και η εκπομπή «Mega twenty» με τον Γιώργο Καπουτζίδη, όπου παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της μεγάλης ψηφοφορίας του Mega για τα 20 χρόνια λειτουργίας του. Την Κυριακή θα συνεχιστεί η παρουσίαση των αποτελεσμάτων στις κατηγορίες: οικογενειακές κωμωδίες, τρέιλερ. Καλεσμένος στο στούντιο ο Παύλος Ευαγγελόπουλος. Τι μας θυμίζει ο γνωστός ηθοποιός, «Ρετιρέ» φυσικά!» (πηγή: εφημερίδα η Σφήνα)

-«Όλα καλώς καμωμένα στην ΕΡΤ επί ημερών του «ανταγωνιστικούλη» προέδρου της ΕΡΤ. ΖΑΠ Αυτό είναι το νόημα του δελτίου Τύπου, που έστειλε χθες η διοίκηση της ΕΡΤ ως απάντηση στα κακοήθη σχόλια για τις συσσωρευμένες ζημιές της δημόσιας τηλεόρασης, τις υπέρογκες αμοιβές τόσο του ίδιου του «ανταγωνιστικούλη» όσο και των δεκάδων συμβούλων κι εκλεκτών του, για το κόστος των εξωτερικών παραγωγών κ.ά. ΖΑΠ Πού οι εποχές που απαντούσε προσωπικά το γραφείο του «ανταγωνιστικούλη» με περισσό τσαμπουκά, απειλώντας μας, μάλιστα, με εξώδικες προσκλήσεις. ΖΑΠ Τι έγινε και μαλάκωσε ο «ανταγωνιστικούλης»; Έχασε τα στηρίγματά του..» (πηγή: εφημερίδα Ελευθεροτυπία, της Μαρίνας Πετρούτσου)

-«ΖΑΠ Ο τρόπος που έγινε το κτύπημα παραπέμπει στον Επαναστατικό Αγώνα, η μανία, όμως, στη Σέχτα Επαναστατών, μας εξηγούσε χθες δαιμόνιος ρεπόρτερ δελτίου ειδήσεων. ΖΑΠ Ποιου δελτίου μη με ρωτάτε, γιατί με τόσο ζάπινγκ έχω χάσει το λογαριασμό και θα πάρω λάθος άνθρωπο στο λαιμό μου. ΖΑΠ Το κύκλωσε από παντού ο μπαγάσας, ώστε να 'ναι μέσα..» (πηγή: εφημερίδα Ελευθεροτυπία, της Μαρίνας Πετρούτσου)

-«Στο "Next Top Model", απ' την άλλη, αθώες κορασίδες αναζητούν το δικό τους... "Παράδεισο", αυτόν της... μοδός. Και δε διστάζουν να περάσουν από τα μονοπάτια της "τηλεοπτικής κόλασης", αυτά της ABG. Και τι δεν είδαμε. Μόνο έρωτα δεν έκαναν με τις ωμές σπαλομπριζόλες και τα τσιγκελωμένα γουρούνια. Όσο για τη Βίκυ Καγιά, κάτι μου λέει ότι δεν ήταν η Βίκυ Καγιά. Ή κάποια εξωγήινη την απήγαγε και πήρε τη θέση της, ή η ιδέα ("κόνσεπτ" επί το ελληνικότερον) του reality μεταφέρθηκε ακριβώς ως έχει από το εξωτερικό. Είδαμε μία Βίκυ Καγιά απόλυτα αυστηρή, καθόλου γλυκομίλητη ή συμπονετική με τις διαγωνιζόμενες, πολύ "φτιαχτή".» (πηγή: mediakanea)

-«Σάκης Νο2! Ύστερα από ατέλειωτες ώρες οντισιόν, με περίπου 10.000 επίδοξους τραγουδιστές να περιμένουν στην ουρά προκειμένου να κατακτήσουν μια θέση στο..όνειρο, η κριτική επιτροπή του «X-Factor» έχει πλέον μπροστά της τα..παιδιά της. Το λαμπερό talent show κάνει απόψε (στις 21.00) πρεμιέρα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 με παρουσιαστή τον Σάκη Ρουβά.» (πηγή: εφημερίδα Espresso)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.