BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η περιβαλλοντική ρύπανση συνδέεται με καρκίνο;

Η Αμερικανική Κοινότητα για τον Καρκίνο (American Cancer Society) μελετά όλο και περισσότερο τον ρόλο των περιβαλλοντικών παραγόντων στην ανάπτυξη καρκινικών όγκων, καθώς τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τις πιθανότητες για καρκίνο.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα η ACS διεξήγαγε έρευνα σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που συντελεί για την πρόληψη του καρκίνου.

«Η έκθεση των ανθρώπων στην ατμοσφαιρική ρύπανση εγκυμονεί λιγότερους κινδύνους σε σχέση με τους κινδύνους που εγκυμονούν ορισμένα επαγγέλματα, τα οποία αποδεδειγμένα αυξάνουν τις πιθανότητες για καρκίνο», τόνισε σε δηλώσεις της η πρόεδρος της ACS, Elizabeth T.H. Fontham.

«Ωστόσο, ακόμα και η χαμηλή έκθεση στην περιβαλλοντική ρύπανση μας ανησυχεί καθώς δεν είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την κατάσταση και η ιδέα ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με καρκίνο μας τρομάζει δεδομένου ότι εκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτεθειμένοι», επισήμανε η κ. Fontham.

Στην έκθεση που δημοσίευσε μετά τη διεξαγωγή της έρευνας, η Αμερικανική Κοινότητα για τον Καρκίνο επισήμανε ότι «είναι πολύ νωρίς για να καταλήξει κανείς σε ασφαλή συμπεράσματα λόγω της έλλειψης επιστημονικών στοιχείων».

Στην έκθεση περιλαμβάνεται ένα ευρύ φάσμα μέτρων και στόχων για την πρόληψη του καρκίνου εξαιτίας περιβαλλοντικών παραγόντων:

1) Είναι επιτακτική η ανάγκη εφαρμογής νέων στρατηγικών και τεχνικών για τον έλεγχο των τοξικών ουσιών και αερίων.

2) Σε ό,τι αφορά τον επαγγελματικό τομέα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να τηρούν όλες τις προδιαγραφές για την προστασία των εργαζομένων.

3) Χρειάζεται να ενισχυθεί η χρηματοδότηση των οργανώσεων που ασχολούνται με το περιβάλλον και ελέγχουν την τήρηση των περιβαλλοντικών προδιαγραφών.

4) Πρέπει να αυξηθεί η χρηματοδότηση των ερευνητικών κέντρων που μελετούν τους καρκινογενετικούς κινδύνους.

5) Ενημέρωση και επικοινωνία με τους πολίτες

6) Μείωση των επιπέδων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.