BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η ΕΕ μελετά σχέδιο για την κλιματική αλλαγή 100 δις

Οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, μελετούν ένα σχέδιο, το οποίο προβλέπει, την καταβολή 100 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο από το 2020 στις αναπτυσσόμενες χώρες, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες, δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αντιστοιχεί, απέναντι στην παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται, για την αντιμετώπιση του εν λόγω φαινομένου.
Στο εν λόγω σχέδιο που δόθηκε στους ευρωπαίους ηγέτες, δεν διευκρινίζεται μέχρι ποιο χρηματικό ποσό είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν, καθώς υπάρχει διαφωνία μεταξύ τους.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χρειάζονται 100 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο από το 2020, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις κλιματικές αλλαγές οι αναπτυσσόμενες χώρες.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες διέκοψαν τις συζητήσεις τους στη Σύνοδο στις Βρυξέλλες, χθες το βράδυ 29 Οκτωβρίου, χωρίς να μπορέσουν να καταλήξουν στο που θα προσφέρουν στις φτωχές χώρες.
Ενώ, όσον αφορά το θέμα της μείωσης των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, οι χώρες της ΕΕ, είναι σύμφωνες ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση τους.
Τα κράτη μέλη της ΕΕ, δήλωσαν ότι προτίθενται να αυξήσουν τους στόχους τους για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 30%, αν και οι υπόλοιπες αναπτυγμένες χώρες κάνουν το ίδιο.
Αλλά οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι διχασμένοι ως προς τον τρόπο χρηματοδότησης, καθώς οι ανατολικές χώρες δεν προτίθενται να συνεισφέρουν οικονομικά σε χώρες, όπως η Βραζιλία και η Κίνα.
Οι εν λόγω χώρες, στα επιχειρήματα τους τονίζουν ότι η οικονομία της Βραζιλίας και της Κίνας για παράδειγμα, δεν αντιμετωπίζει μεγαλύτερα προβλήματα, από εκείνα που αντιμετωπίζουν πολλά ευρωπαϊκά κράτη.
Άλλες πάλι χώρες, όπως η Γερμανία, δηλώσαν ότι επιθυμούν να περιμένουν τα πρώτα αποτελέσματα από τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης και μετά να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένο ποσό χρηματοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.