BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Προτείνουν καθολική απαγόρευση του καπνίσματος χωρίς εξαιρέσεις



Την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους χωρίς εξαίρεση στα τετραγωνικά μέτρα και την αύξηση της τιμής των προϊόντων καπνού στην χώρα μας εξετάζει η αρμόδια εθνική συντονιστική επιτροπή, τέσσερις μήνες από την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.
Στην Αθήνα θα συνεδριάσει τις προσεχείς ημέρες το «Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος».
Τέσσερις μήνες μετά την εφαρμογή του νόμου της απαγόρευσης του καπνίσματος, η αρμόδια Συντονιστική Επιτροπή μελετά την καθολική απαγόρευση σε όλους τους κλειστούς χώρους, χωρίς καμμία εξαίρεση στα τετραγωνικά μέτρα.
Συγκεκριμένα, η επιτροπή θα καταθέσει στο υπουργείο Υγείας εισήγηση για την επανεξέταση του νόμου, με προοπτική την εξάλειψη όλων των εξαιρέσεων που υπάρχουν σε αυτό και την αύξηση της τιμής των τσιγάρων ακόμα ως και 30% ανάπτυξη, καθώς και την διεξαγωγή ειδικών αντικαπνιστικών προγραμμάτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούν στην συνεδρίαση του «Ευρωπαϊκού Δικτύου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος», που θα γίνει αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, με την συμμετοχή επιστημόνων από τα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.