BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Μάθημα ενημέρωσης κατά του καπνίσματος στα ελληνικά σχολεία

Συνάντηση με τον καθηγητή της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ αλλά και Έλληνες κορυφαίους επιστήμονες είχε την Παρασκευή η υπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής του υπουργείου για την πρόληψη του καπνίσματος στα σχολεία. Το υπουργείο θα εντάξει ειδικό μάθημα σε γυμνάσια και λύκεια, με σκοπό την πλήρη ενημέρωση των μαθητών.

Για την πρόληψη του καπνίσματος στα σχολεία, μίλησαν η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και ο καθηγητής Γκρεγκ Κόνολι, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και Διευθυντής του προγράμματος Έρευνας για τον έλεγχο του καπνίσματος.

"Το κάπνισμα είναι ένας αδιαμφισβήτητος εχθρός. Χωρίς ‘ίσως’ , χωρίς ‘αλλά’, χωρίς ‘θα δούμε’. Χωρίς να το μεταθέτουμε στο αύριο. Καταστρέφει ζωές, σκοτώνει ανθρώπους, διαλύει σε πολλές χώρες τα εθνικά συστήματα υγείας. Κυρίως επηρεάζει τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά"

Άννα Διαμαντοπούλου

Όπως δήλωσε η υπουργός,το Υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνειεκστρατεία σε συνεργασία με το Χάρβαρντ, με ελληνικά Πανεπιστήμια και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, γιατί σε αυτή ακριβώς την ηλικία των 13,14,15 χρονών μπορούμε να προλάβουμε το κάπνισμα. Ξέρουμε όλοι ότι η καταστολή είναι πάντοτε το δεύτερο και λιγότερο αποτελεσματικό μέτρο. Το πιο σημαντικό είναι η πρόληψη. Πρόληψη σημαίνει σχολείο, σημαίνει αγωγή υγείας«.Στη συζήτηση, που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας, συμμετείχαν και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Τριχόπουλος, Παναγιώτης Μπεχράκης και Γιάννης Τούντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.