BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις Δήμου Αθηναίων

Για φέτος τις Απόκριες η επιδίωξη του Δήμου Αθηναίων είναι να μας παρασύρει όλους σε ένα ζωντανό, χαρούμενο γλέντι, τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και στις γειτονιές. Μια γιορτή για όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις, συνδυάζοντας αρμονικά τις παραδόσεις με σύγχρονες ιδέες και εκδηλώσεις που θα είναι ελκυστικές για όλους τους κατοίκους, τα παιδιά, αλλά και τους επισκέπτες της Αθήνας. Αυτό που επιδίωξε ο Δήμος Αθηναίων και έδωσε προτεραιότητα ήταν, αφενός να προσφέρει όσα μπορεί περισσότερα στα παιδιά, δεδομένου ότι οι Αποκριές είναι η γιορτή των παιδιών και αφετέρου να μεταφέρει την εορταστική ατμόσφαιρα στις γειτονιές της πόλης.

Οι βασικοί άξονες των φετινών εκδηλώσεων, για το πρόγραμμα των οποίων συνεργάστηκαν ο Πολιτισμικός Οργανισμός, τα Μουσικά Σύνολα, η "Τεχνόπολις", ο Οργανισμός Νεολαίας & Άθλησης και η Διεύθυνση Σχολικής Μέριμνας, είναι η Τσικνοπέμπτη, οι εκδηλώσεις για τα παιδιά στο κέντρο και στην περιφέρεια, οι εκδηλώσεις για τους νέους σε κεντρικά σημεία της πόλης, αλλά και το πλούσιο πρόγραμμα στο κέντρο αλλά και στα 7 Δημοτικά Διαμερίσματα.

Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε παραδοσιακά την Τσικνοπέμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 11:30 πρωί στη Βαρβάκειο Αγορά με πολλή μουσική και εδέσματα, ενώ το βράδυ το γλέντι θα συνεχιστεί στην Πλάκα και στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων, όπου θα γίνει ένα ρετρό πάρτι για την τρίτη ηλικία. Από την Τσικνοπέμπτη και καθ' όλη τη διάρκεια μέχρι την Καθαρά Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, το κέφι θα ανάψει μ' ένα μουσικό παζλ για όλα τα γούστα με λάτιν, τζαζ, ποπ, ροκ, αλλά και πολλή ελληνική μουσική, πρωί και βράδυ, σε κεντρικά σημεία της πόλης, στο Σύνταγμα, στο Θησείο, στο Μοναστηράκι, στου Ψυρρή, στο Κολωνάκι, στην Ερμού και αλλού. Η γιορτή όμως θα απλωθεί και στις γειτονιές της Αθήνας με συναυλίες στα δημοτικά διαμερίσματα. Επίσης το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στο Θησείο, σε συνεργασία με το ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84 και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με το ραδιοσταθμό Athens Radio Dee Jay, στην Πλατεία Συντάγματος, θα γίνουν δύο μεγάλα νεανικά πάρτι.

Ο Δήμος Αθηναίων αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τα Μουσικά του Σύνολα, που έχουν όλα αυτά τα χρόνια να παρουσιάσουν εξαιρετική δουλειά και έτσι θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τη Συμφωνική Ορχήστρα, την Ορχήστρα Δωματίου, τη Χορωδία, τη Big Band, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και τους De Stijl σε διάφορα σημεία της πόλης, αλλά και σε κλειστές αίθουσες, στις φετινές γιορτές για την Αποκριά.

Για δύο Σαββατοκύριακα τα παιδιά θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους. Κατ' αρχάς σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Σχολικής Μέριμνας του Δήμου Αθηναίων το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου μαθητές και μαθήτριες από δημοτικά σχολεία της Αθήνας θα μεταμφιεστούν σε αγαπημένους ήρωες των κόμικς και θα συνοδέψουν άρματα με τις αντίστοιχες φιγούρες σε μία παρέλαση που θα ξεκινάει από τη Συγγρού & Διονυσίου Αρεοπαγίτου και θα καταλήγει στο σταθμό του Θησείου. Στο τέλος της διαδρομής θα τους περιμένει μία μεγάλη έκπληξη! Την Κυριακή 7 και το Σαββατοκύριακο 12 & 13 Φεβρουαρίου η γιορτή μεταφέρεται στον κλασικό αποκριάτικο παιδικό προορισμό το Ζάππειο, όπου θα έχει στηθεί ένα μεγάλο σκηνικό που θα φιλοξενεί διαφορετικά δρώμενα. Όλος ο χώρος θα είναι διακοσμημένος αποκριάτικα, ενώ θα περιμένουν τα παιδιά άρματα, γαϊτανάκι, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, καθώς και dj για ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα. Θα μοιραστούν σε όλα τα παιδιά μπαλόνια, μάσκες κ.α.

Επίσης, ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης διοργανώνει 10 παιδικά πάρτυ στα Πολιτιστικά Κέντρα, με στόχο να έχουν τα παιδιά όχι μόνο την ευκαιρία να διασκεδάσουν, αλλά και να επικοινωνήσουν.

Τέλος, η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων υπόσχεται μουσικές εκπλήξεις στους κατοίκους της πόλης μας.

Η αποκριά θα κλείσει τον κύκλο της την Καθαρά Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου σε τέσσερα σημεία της πόλης: στο Λόφο του Φιλοπάππου (10π.μ.), στην Ακαδημία Πλάτωνος (11π.μ.), στο Λόφο Λαμπράκη (11π.μ.) και στο Άλσος ΚΑΠΑΨ (11π.μ.) , όπου το πέταγμα του αετού θα συνοδευτεί από παραδοσιακό γλέντι με μουσική και χορούς απ' όλη την Ελλάδα.

Φέτος περιμένουμε όλο τον κόσμο στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, για μια Αθήνα γεμάτη χαμόγελα, ρυθμό, κέφι και φαντασία!

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο 210 3621601, στη Γραμμή του Δημότη 1595.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.