BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αναδρομικός φόρος για γονικές παροχές και δωρεές



Με τους αυξημένους συντελεστές που θα προβλέπει ο νέος φορολογικός νόμος θα επιβαρύνονται από σήμερα όσοι κάνουν γονικές παροχές, δωρεές ή κληρονομούν περιουσίες, αλλά θα καταβάλουν το φόρο αναδρομικά αφού ψηφιστεί ο νόμος γύρω στο Μάρτιο.

Αυτό προβλέπει τροπολογία η οποία κατατέθηκε τη νύχτα της Πέμπτης στη Βουλή. Τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν ουρές σε εφορίες και συμβολαιογραφικά γραφεία προκειμένου να διεκπεραιωθούν γονικές παροχές, ιδιαίτερα για περιπτώσεις μεγάλων περιουσιών

Με την ίδια τροπολογία επιβάλλονται αυξήσεις στη φορολογία τσιγάρων και ποτών. Η επιβάρυνση λόγω του φόρου στο πακέτο 20 τσιγάρων, που πωλείται σήμερα 2 ευρώ, ανέρχεται στα 0,19 ευρώ και στο πακέτο 20 τσιγάρων που πωλείται σήμερα 3,20 ευρώ (που είναι και τα τσιγάρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση) η επιβάρυνση είναι 0,41 ευρώ.

Στα αλκοολούχα ποτά η επιβάρυνση ανά φιάλη ουίσκι είναι 0,91 ευρώ, για ούζο, τσίπουρο, τσικουδιά, είναι 0,45 ευρώ, ενώ για τη φιάλη μπύρας από 0,009 έως 0,002 ευρώ. Η ισχύς των διατάξεων για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα τσιγάρα αρχίζει από την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, ενώ για τα ποτά από την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου.

Η ετήσια αύξηση εσόδων στον κρατικό προϋπολογισμό, από την αναπροσαρμογή των συντελεστών του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης των βιομηχανοποιημένων καπνών είναι περίπου στα 930 εκ. ευρώ, από την αναπροσαρμογή των συντελεστών του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην αιθυλική αλκοόλη και τα αλκοολούχα ποτά είναι περίπου στα 70 εκ. ευρώ.

Read more: http://enimerwsi-gr.blogspot.com/2010/01/blog-post_7220.html#ixzz0c2oPCEqO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.