BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αρχίζει την Τετάρτη στην Άμφισσα η δίκη Γρηγορόπουλου


Αρχίζει το πρωί της Τετάρτης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας η δίκη για το μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στις 6 Δεκεμβρίου 2008, στα Εξάρχεια, από πυρά ειδικού φρουρού.

Δικάζονται οι δύο ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης. Ο πρώτος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ενώ για συνέργεια στην πράξη αυτή βαρύνεται ο συνάδελφός του.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είναι πιθανόν να διακοπεί, καθώς αναμένεται να υποβληθούν σχετικά αιτήματα τόσο από την υπεράσπιση, όσο και από την πολιτική αγωγή.

Η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή για τη δίκη και ήδη περίπου 400 αστυνομικοί μετακινούνται από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις στην Άμφισσα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Άμφισσας, Δημήτρη Προβιά, έχουν ήδη γίνει συσκέψεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο, και επιτελείς της Αστυνομίας και η πόλη είναι "έτοιμη να δεχθεί τη δίκη".

Ο κ. Προβιάς τόνισε ότι οι καταστηματάρχες της πόλης θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο τις επιχειρήσεις τους και ότι, πλην ελαχίστων, κανένας δεν έλαβε κάποιο ιδιαίτερο μέτρο προστασίας για το κατάστημά του.

Την ημέρα έναρξης της δίκης έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία της Άμφισσας αναρχικοί-αντιεξουσιαστές, οι οποίοι σε φυλλάδια που μοίρασαν σημειώνουν ότι οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τη διαμαρτυρία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.