BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Πράσινες επενδύσεις από το Δήμο Κάμπου


Ο Δήμος Κάμπου, ο οποίος βρίσκεται στα βόρεια του Νομού Καρδίτσας με πληθυσμό 5,300 κατοίκων κατασκεύασε 5 φωτοβολταικά πάρκα ισχύος 20 kW/h το καθένα και από την περασμένη άνοιξη παράγει ηλιακή ενέργεια, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Ο εν λόγω μικρός δήμος εκμεταλλεύτηκε ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης και το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγει το πουλά στη ΔΕΗ. Η αίτηση είχε υποβληθεί από το 2006.

Ο δήμαρχος Κάμπου Κωνσταντίνος Παπαλός, δήλωσε ότι «είχα πει στους συνεργάτες μου να παρακολουθούν τα προγράμματα που αφορούν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, διότι στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας ήμασταν πίσω σε αυτόν τον τομέα».

Σήμερα τα οφέλη για το δήμο είναι πάρα πολλά.

«Με δυόμισι στρέμματα που χρειαστήκαμε για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών, είναι σαν να έχουμε δημιουργήσει 200 στρέμματα δάσους. Και αυτό διότι τόσα θα χρειάζονταν για να απορροφούν τους 280 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, την έκλυση των οποίων αποτρέπουν τα φωτοβολταϊκά», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

«Τα έσοδα από την πώληση του ρεύματος τα υπολογίζουμε σε 60.000- 65.000 ευρώ τον χρόνο» επισήμανε ο ίδιος.

Από το εν λόγω ποσό, το 50% θα επενδύεται σε περιβαλλοντικά έργα και το υπόλοιπο σε δραστηριότητες του πολιτιστικού, αθλητικού και περιβαλλοντικού τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.