BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Στη Θεσσαλονίκη η πρώτη Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη και τη Μη Βία

Η πορεία ξεκίνησε από την Ουέλιγκτον της Νέας Ζηλανδίας και θα καταλήξει στην Αργεντινή.
Στη Θεσσαλονίκη έφθασε το βράδυ από την Τουρκία η διεθνής ομάδα της πρώτης Παγκόσμιας Πορείας για την ειρήνη και τη μη βία, η οποία ξεκίνησε το «ταξίδι» της στις 2 Οκτωβρίου από την Ουέλιγκτον της Νέας Ζηλανδίας και θα καταλήξει στις 2 Ιανουαρίου 2010 στην Πούντα Ντε Βάκας της Αργεντινής.

Αιτήματα της πρώτης πορείας αυτής, που απαρτίζεται από περίπου 40 δρομείς, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων, είναι: πυρηνικός αφοπλισμός σε παγκόσμιο επίπεδο, οριστική παύση των πολέμων και το τέλος της βίας σε κάθε μορφή της (φυσική, οικονομική, φυλετική, θρησκευτική, πολιτισμική, σεξουαλική, ψυχολογική).

Στο μεταξύ, με αφετηρία το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αύριο στις 12.30 το μεσημέρι, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συμβολική πορεία στο κέντρο της πόλης, ενώ νωρίτερα (11 το πρωί), θα ξεκινήσει ημερίδα, στην οποία και θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Επιπλέον, -μεταξύ άλλων- αύριο στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί διαδραστική εκδήλωση με τους μαθητές των σχολείων της Unesco, στο χρονικό διάστημα 18:00-20:00 το βράδυ θα γίνει συζήτηση στρογγυλή τραπέζης σχετικά με τη διατήρηση της ειρήνης και την εξάλειψη της βίας στις σύγχρονες κοινωνίες και μία ώρα αργότερα (21:00), θα εγκαινιαστεί η έκθεση φωτογραφίας «Ειρήνη Είναι».

Διοργανωτές των εκδηλώσεων είναι η οργάνωση «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» και πραγματοποιούνται με τη στήριξη του ΑΠΘ και τη συνεργασία της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco και το Κέντρο Unesco για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.