BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ


Η έκθεση φωτογραφίας του Γάλλου Yann Arthus-Bertrand με τίτλο «Βιοποικιλότητα» παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, στη Ξάνθη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Η εν λόγω έκθεση, πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και αποτελείται από 21 φωτογραφίες με λεζάντες στα ελληνικά και στα γαλλικά, ενώ περιλαμβάνει και προβολή δύο υποτιτλισμένων ντοκιμαντέρ (διάρκειας 22’).

Η έκθεση φωτογραφίας διοργανώθηκε στο πλαίσο του 4 ου φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογραφού, το οποίο άρχισε στις 2 Δεκεμβρίου έως τις 6, στη Ξάνθη.

Ο ίδιος ο YannArthus-Bertrand είχε σημειώσει: «Αυτά τα χρόνια που πέρασα γυρίζοντας τη Γη και φωτογραφίζοντας τον άνθρωπο και τα ίχνη του, με μεταμόρφωσαν. Ψηλά, κοιτώντας κάτω μέσα από το ελικόπτερο, πολύ συχνά με κυρίευε ένα αίσθημα επείγουσας ανάγκης. Πως μπορώ να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν ότι ο καθένας από εμάς είναι προσωπικά υπεύθυνος για τη Γη μας…»

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-15:00 και την Πέμπτη 18:00-21:00.

Η έκθεση και οι προβολές των ντοκιμαντέρ πραγματοποιούνται στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη» στην οδό 12 Αποστόλων και Οδυσσέως Ανδρούτσου, στην περιοχή των παλαιών καπναποθηκών της Ξάνθης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο γνωστός Γάλλος φωτογράφος, που χρόνια απαθανατίζει με το φακό του τη γη από τον ουρανό, ήταν σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «HOME» όπου σε συνεργασία με το Luc Besson, θέλησαν να δώσουν ένα παγκόσμιο μήνυμα για τη προστασία του πλανήτη.

Το εν λόγω ντοκιμαντέρ προβλήθηκε με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος για πρώτη φορά σε 50 χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.