BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Greentank: προτάσεις για την πράσινη ανάπτυξη της Ελλάδας

Η ομάδα Greentank παρουσίασε χθες 30 Νοεμβρίου, μια σειρά προτάσεων για να κερδηθεί το στοίχημα της πράσινης ανάπτυξης στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Η εν λόγω ομάδα, η οποία προσδιορίζεται ως «δεξαμενή ιδεών» και φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως «think tank περιβάλλοντος», σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Πανταγιά έχει δημιουργήσει τον «Πράσινο Φάκελο», που περιέχει ένα σύνολο σαράντα προτάσεων για τη στρατηγική, τους στόχους, τις πολιτικές, την οργάνωση, τον προϋπολογισμό, τα έργα, τις υποδομές, τις επενδύσεις, τις θέσεις απασχόλησης της πράσινης ανάπτυξης.

Ενδεικτικά προτείνονται, η ανάπτυξη δικτύου 100 πράσινων νησιών με τη διασφάλιση της επάρκειας σε νερό και ενέργεια, η αναβίωση των εγκαταλελειμμένων παραδοσιακών οικισμών, 15 πολεοδομικές παρεμβάσεις στην Αθήνα (πάρκα, πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου και αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων), διπλή ανάπλαση της Θεσσαλονίκης και δημιουργία πράσινων συνεταιρισμών.

Το διοικητικό συμβούλιο της Greentank αποτελούν οι κ. Γ. Πανταγιάς, Γ. Αγραφιώτης, Γ. Γανωτής, Γ. Κουρμούζης, Χρ. Κούρτης, Γ. Ρουμπάτης, Π. Συναδινός και Δ. Τζιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.