BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Οι Εορταστικές εκδηλώσεις δήμου Αθηναίων


Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και ένα εντυπωσιακό σόου με πυροτεχνήματα ξεκίνησαν την Παρασκευή στην Πλατεία Συντάγματος οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.




Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος κάλεσε όλους τους πολίτες να μοιράσουν λίγο περισσότερη αισιοδοξία, συμπαράσταση, ευαισθησία και πολύ αγάπη για να μπορέσουν να ζήσουν όλοι το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων.



Λίγα λεπτά πριν τη φωταγώγηση της πόλης, ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφέρθηκε στο μοναδικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίζει φέτος την πλατεία Συντάγματος. Όπως είπε: «Φέτος το δέντρο της πόλης της Αθήνας είναι μοναδικό. Δεν είναι απλά ένα δέντρο φιλικό προς το περιβάλλον, φτιαγμένο από ανακυκλωμένα ή ανακυκλώσιμα υλικά, δεν είναι καν ένα δέντρο αληθινό, κομμένο από κάποια ελεγχόμενη φυτεία, που θα πάει απλά για ανακύκλωση μετά τις γιορτές. Είναι ένα δέντρο φτιαγμένο από ζωντανά δεντράκια. 250 ζωντανά δεντράκια, με τις ρίζες τους, συνθέτουν φέτος το δέντρο μας. Και το καλύτερο; Τα δεντράκια αυτά - που θα ποτίζονται εδώ για τρεις εβδομάδες - μετά τις γιορτές, θα φυτευτούν στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, αποκτώντας τα ίδια νέα ζωή και χαρίζοντας με τη σειρά τους ζωή στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να στείλουμε, και έμπρακτα, ένα μήνυμα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μας: ότι Πόλη και Περιβάλλον είναι ένα και ότι είναι στο χέρι όλων μας να προστατέψουμε το περιβάλλον, αλλάζοντας τις συνήθειές μας, προκειμένου να βοηθήσουμε την πόλη, τη χώρα, τον πλανήτη μας να ανασάνει».



Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους εργαζόμενους του Δήμου που εργάστηκαν, ώστε η πόλη να φορέσει τα γιορτινά της και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στο ηλεκτρολογικό και στην καθαριότητα.



Ολοκληρώνοντας το σύντομο χαιρετισμό του, ο Νικήτας Κακλαμάνης έδωσε ραντεβού με τις Αθηναίες και τους Αθηναίους και του χρόνου όλοι μαζί να ανάψουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Να είστε σίγουροι ότι και του χρόνου, όλοι μαζί, εσείς και εγώ, εγώ και εσείς θα είμαστε εδώ για να ανάψουμε και πάλι το Χριστουγεννιάτικο δέντρο».



Αμέσως μετά η Πλατεία Συντάγματος γέμισε φως και χρώμα, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα και το συγκρότημα De Stijl των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων με την καλλιτεχνική επιμέλεια του προέδρου κ. Γιώργου Κατσαρού πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση χαρίζοντας όμορφες μουσικές στιγμές στους εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν στην πρώτη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δήμου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.