BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σύνοδος Κοπεγχάγης: «ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε»

«Ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε» χαρακτήρισε τη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα ο Δανός πρωθυπουργός, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, κατά τη έναρξη των εργασιών.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Ράσμουσεν επισήμανε ότι ο κόσμος ελπίζει στη λήψη μέτρων για την «προστασία της ανθρωπότητας», ενώ προσέθεσε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για «δεσμευτική και φιλόδοξη συμφωνία για το κλίμα».

«Για τις επόμενες δυο εβδομάδες, η Κοπεγχάγη θα είναι Κοπεγχάγη. Στο τέλος όμως θα πρέπει να δώσουμε στον κόσμο ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε ο Δανός πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC), Ρατζέντρα Πατσάουρι, αναφέρθηκε στο σκάνδαλο Climate-gate.

Πριν δύο εβδομάδες, χάκερ υπέκλεψαν από ηλεκτρονικά δεδομένα του Βρετανικού Πανεπιστημίου East Anglia χιλιάδες επιστολές καθηγητών σχετικά με τα πορίσματα ερευνών τους για την κλιματική αλλαγή.

Στα e-mails αναφέρεται πως οι επιστήμονες διαστρέβλωναν επιστημονικά δεδομένα για πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Πατσάουρι «κάποιοι θα έφταναν στο σημείο να παρανομήσουν προκειμένου να δυσφημίσουν την IPCC».

Παίρνοντας τον λόγο ο επικεφαλής του προγράμματος του ΟΗΕ για το κλίμα, Ίβο ντε Μπορ, δήλωσε ότι «έχει έρθει η ώρα για μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Σύνοδος της Κοπεγχάγης θα είναι επιτυχής μόνο αν αποφασιστεί η ανάληψη άμεσης δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.