BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Φιλιππίνες: συναγερμός για επικείμενη έκρηξη ηφαιστείου


Συναγερμός έχει σημάνει στις Φιλιππίνες για επικείμενη έκρηξη του ηφαιστείου Mayon, μετά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων μέσω του εθνικού τηλεοπτικού δικτύου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική».

Περίπου 45,000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους την προηγούμενη βδομάδα, ενώ οι δημοτικές αρχές ανάφεραν ότι η περιοχή δεν είχε εκκενωθεί πλήρως, καθώς δεν είχαν φύγει όλοι οι κάτοικοι.

Εν τω μεταξύ εξακολουθεί να εκτοξεύεται στάχτη από το πιο ενεργό ηφαίστειο των Φιλιππίνων, εξαιτίας του οποίου οι αρμόδιες αρχές της χώρας έχουν σημάνει συναγερμό για εκκένωση της περιοχής.

Το ηφαίστειο Mayon, γνωστό για το σχεδόν τέλειο σχήμα κώνου που διαθέτει, εκτοξεύει στάχτη, λάβα και πέτρες εδώ και μία εβδομάδα.

Η πρόεδρος των Φιλιππίνων, Γκλόρια Αρόγιο, μετέβη εσπευσμένα στην επαρχία Άλμπεϊ, όπου βρίσκεται το ηφαίστειο, προκειμένου να επιθεωρήσει το σχέδιο έκτατης ανάγκης της κυβέρνησης.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τον ακριβή χρόνο που θα γίνει η μεγάλη έκρηξη, αλλά παρατηρούμε ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα έχει κλιμακωθεί», δήλωσε ο ηφαιστειολόγος Ρενάτο Σόλιντουμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.