BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η κρίση έφερε πρόωρες εκπτώσεις


Γη και ύδωρ προσφέρουν στους καταναλωτές οι έμποροι της Θεσσαλονίκης την τελευταία εβδομάδα του χρόνου, με προσφορές που φτάνουν ακόμα και στο εντυπωσιακό 60%.

“Αν δεν κάνεις έκπτωση, απλά δεν πουλάς”, είναι τις τελευταίες μέρες το μότο των εμπορικών επιχειρήσεων, που προσπαθούν σε δύο εβδομάδες να βγάλουν τα σπασμένα μιας χρονιάς χτυπημένης από την οικονομική κρίση. Είναι ενδεικτικό πως χθες, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων μετά τις αργίες των Χριστουγέννων, 18 εμπορικές επιχειρήσεις έσπευσαν στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) προκειμένου να γνωστοποιήσουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε δεκαήμερο προσφορών. Από τις 14 Δεκεμβρίου, οπότε τέθηκε σε ισχύ το εορταστικό ωράριο, 111 έμποροι κατέφυγαν στη σωτήρια σανίδα των προσφορών. Πολλοί μάλιστα κάνουν χρήση του μέτρου περισσότερες από μία φορές.
Η μεγαλύτερη κίνηση των προηγούμενων ημερών σημειώθηκε την περίοδο από τις 22 έως τις 24 Δεκεμβρίου, χωρίς ωστόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΘ Κωστή Χαντζαρίδη. Πάντως, η τελευταία εβδομάδα του έτους ξεκίνησε δυναμικά, με τον κόσμο να σπεύδει χθες για τα τελευταία του ψώνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.