BriefNews | Ειδήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ολυμπιακός-Περιστέρι: 78-70


Η πολύ καλή άμυνα του Ολυμπιακού ήταν αυτή που έδωσε στην ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη το δικαίωμα να προηγηθεί με 21 πόντους του Περιστερίου και αν δεν χαλούσε τόσο την εικόνα του στο τέλος, θα κέρδιζε πιο εύκολα από όσο δείχνει το 78-70.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε με σοβαρότητα το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να φανεί η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες από την πρώτη περίοδο. Το 12-2 με το οποίο προηγήθηκαν οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη έδειξε ότι οι ερυθρόλευκοι ήθελαν να τελειώσουν από νωρίς το τελευταίο ματς της σεζόν και να πάνε ήρεμοι στα σπίτια τους για κάνουν παραμονή πρωτοχρονιάς. Με ομαδικότητα στην επίθεση και συγκέντρωση στην άμυνα, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο δεκάλεπτο, παρά τις εκλάμψεις του Περιστερίου το οποίο μείωσε το σκορ, αλλά και πάλι στο τέλος το 22-16 μαρτυρούσε την υπεροχή των γηπεδούχων.

Η υπεροχή αυτή, φάνηκε ακόμη περισσότερο στη δεύτερη περίοδο. Ο Γιαννάκης πάτησε πάνω στο βάθος του ρόστερ του, χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του από το πρώτο ημίχρονο (για μια ακόμη φορά έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη και δεν το μετάνιωσε), ενώ ο Τζος Τσίλντρες, ο Γιάννης Μπορούσης, ο Γιοτάμ Χαλπερίν και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης σήκωναν το βάρος στην επίθεση. Για το Περιστέρι οι Χάμοντς και Άρνολντ προσπαθούσαν, αλλά μόνοι τους δεν μπορούσαν να πετύχουν πολλά, ενώ τα αρκετά λάθη της ομάδας του Θανάση Σκουρτόπουλου καθόριζαν με τη σειρά τους την εξέλιξη του ματς. Η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους δέκα πόντους, ενώ προς το τέλος του ημιχρόνου όταν το Περιστέρι αντέδρασε για λίγο, ο Κώστας Παπανικολάου με ένα φόλοου κάρφωμα και ένα τρίποντο στην εκπνοή διαμόρφωσε το 43-31.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός είχε τη δυνατότητα να στείλει τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα και το έκανε. Απλώς, προς το τέλος δεν την κράτησε εκεί. Το 58-37 με το οποίο προηγήθηκε, μπορεί να είχε και πάλι βασιστεί στην πολύ καλή άμυνα των ερυθρολεύκων που έβγαλε εντελώς εκτός ρυθμού το Περιστέρι, αλλά στα τελευταία τρία λεπτά της περιόδου, ορισμένα λάθη, κάποιες ολιγωρίες στην άμυνα και οι προσωπικές ενέργειες από πλευράς φιλοξενουμένων ροκάνισαν τη διαφορά και επανέφεραν τον Σκουρτόπουλο σε πιο ήρεμη κατάσταση. Εν τέλει το δεκάλεπτο έληξε με σκορ 61-48.
Το πρόβλημα του Περιστερίου ήταν η απουσία ομαδικότητας στο παιχνίδι του. Ο Σκουρτόπουλος έβλεπε τους παίκτες του να μην ακολουθούν το πλάνο, με συνέπεια να μην ολοκληρώνουν τις επιθέσεις τους με τον κατάλληλο τρόπο. Όταν η ομάδα των δυτικών προαστίων βελτίωσε το συγκεκριμένο κομμάτι και ανέβασε και την ταχύτητά του (ήταν πολύ αργό στις αντιδράσεις του για 30 λεπτά), κατάφεραν να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο (ο Ολυμπιακός στο μεταξύ έχασε το ρυθμό του και... χαλάρωσε) και με τρίποντο του Χάμοντς να κάνει το σκορ 73-65, ενώ στη συνέχεια η διαφορά έπεσε και στους έξι πόντους, αλλά πρώτα ο Παπανικολόπουλος και μετά Χάμοντς "πούλησαν" την μπάλα και το Περιστέρι δεν πλησίασε περισσότερο. Τελικά, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 78-70.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 43-31, 61-48, 78-70

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπανικολάου 5 (1), Μπέβερλι 2, Τσίλντρες 13 (1), Βούισιτς 4, Τεόντοσιτς 3, Μπουρούσης 14, Χαλπερίν 8 (1), Κλέιζα 8, Μαυροκεφαλίδης 7 (1), Βασιλόπουλος, Σλούκας 3 (1), Σχορτσανίτης 11.

Περιστέρι (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Χάμοντς 15 (2), Φεζόν 6, Παπανικολόπουλος 5, Μάντζαρης Β. 2, Μπράμος 7 (1), Νέλσον 4, Μάντζαρης Α., Ουίλκινσον 6, Τσιάκος 12 (1), Άρνολντ 13.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.